Роджър Уотърс ще събори стената- Another brick in the wall – Roger Waters – The Wall live

1
Добави коментар
maqo
maqo

Роджър Уотърс ще събори стената- Another brick in the wall – Roger Waters – The Wall live

474

Публикувано на 27 август, 2013 от

maqo

Роджър Уотърс – Another brick in the wall – Roger Waters – The Wall live @ Olimpico 2013
Роджър Уотърс е като да опишеш за какво се разказва в музиката, която е създал. Не че е невъзможно, особено, ако си почувствал силата на Pink Floyd.На всеки, поне малко запознат с Pink Floyd, е известно, че басистът на групата е труден характер и за много фенове на групата именно той е виновен за разпадането на рок гигантите. Колкото и някои хора да не харесват Уотърс обаче именно костеливият му характер е в основата на гениалността му.

Роден в семейството на двама учители в Съри, Англия, Джордж Роджър Уотърс (George Roger Waters) остава без баща едва на пет месеца. Татко му Ерик Уотърс умира в битката при Анцио, Италия по време на Втората световна война и липсата му се явява един от основните двигатели в творчеството на музиканта.

След смъртта на Ерик Уотърс семейството на Роджър се мести в Кеймбридж, където бъдещият Флойд се запознава със Сид Барет, Ник Мейсън и Рик Райт и четиримата дават началото на Pink Floyd – група, променила света на рока.

В началото Роджър е по-слабо активен, тъй като основен композитор и текстописец в групата е култовият Сид Барет. В дебюта на Pink Floyd – The Piper at the Gates of Dawn – Уотърс допринася единствено с песента Take Up Thy Stethoscope and Walk, в която обаче се забелязват наченки от уникалния му стил, разгърнат в бъдещето творчество на групата.

Покажи още