Stan Kolev подготвя второ издание на Stan Kolev & Friends Live

9
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Най-успелият БГ диджей Stan Kolev подготвя второ издание на легендарния си концерт от преди две години Stan Kolev & Friends Live на 13 септември (петък) в клуб Blender.

Харесай страницата ни във Facebook

Tози път концепцията на шоуто е даже още по-амбициозна – уникален микс между електронна и народна музика на живо със специални гости носителката на „Грами“ Калинка Згурова, Албена Вескова от „Ансамбъл Българе“ и младата певица Поли Хубавенска.

Stan Kolev отдавна се опитва да върне мистерии на българските гласове обратно в електронната музика като именно тези експерименти се превръщат в най-големия му хит – парчето „De Moma De“, което влиза в класацията UK Top 40 Dance Chart и е включено в култовата компилация Buddha Bar.

На концерта Stan Kolev & Friends Live 2 диджеят за първи път ще представи на живо съвместните си парчета с Поли Хубавенска „River Flows“ и „Mantra“, които вече имат успех на глобалната хаус сцена, както и двата си трака с Албена Вескова.

Очакванията за шоуто са огромни, след като на първото издание на концерта пред публика от близо 1000 души Stan Kolev доказа недвусмислено, че е артист с неподражаемо сценично присъствие и музика надскачаща клубната сцена, а за изпълненията му с Белослава, Снежанка Борисова, Кунка Желязкова, Поли Хубавенска и DJ Илко все още се носят легенди.

На хаус сцената Stan Kolev продължава да е сред най-търсените диджеи и продуценти, а приносът му към изграждането на стила, описван като „miami south beach sound“ в клубовете на Флорида е всепризнат. Stan Kolev е свирил на ивенти като VIP Stars Global Underground в Mynt и WMC – „Зимната музикална конференция“ в Маями, както и в клубове като Cielo (Ню Йорк), DC (Ибиза), Sancturay (Дубай) и Progressive Daddy (Москва).

Като продуцент Stan Kolev също има завидни успехи – дискографията му включва два авторски албума и над 500 парчета, няколко от които под номер едно в класацията на Beatport. Негови тракове са включени в компилации като Renaissance – The Master Series на Hernan Cattaneo, Great Wall на Paul Oakenfold, Subliminal Sessions – Voodoo Nights на Erick Morillo.

Най-интересното място, където може да се чуе музиката му е хитовият сериал „От местопрестъплението: Маями“ – там Stan Kolev присъства в саундтрака на няколко поредни сезона.

Коментари

коментар(а)