Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Колело за перфектна фигура

31
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Карането на велосипед ,освен ,че е здравословен начин да отслабнете,носи и редица други важни ползи за здравето:
 
⇒Колоезденето е идеален начин за загуба на тегло, тъй като се изгарят много калории. Карането на велосипед с умерена скорост от 19 до 23 километра в час ще ви помогне да изгорите около 235 калории за половин час.
 
С карането на колело изгаряме калории, докато правим тренировка за цялото тяло. Освен това аеробното натоварване е същото като при джогинг с тази разлика, че карането на колело не вреди на ставите.
Според Световната здравна организация „в сравнение с ходенето, ползите от карането на колело са по-големи, поради интензивността на усилията. Колоезденето използва големите скелетни мускули по ритмичен начин, редувайки периоди на активна работа с периоди на почивка.
 
 
⇒Въздейства прекрасно на настроението,премахва безпокойството и лошите мисли,поради отделяне на ендорфини в мозъка.
⇒Тялото се зарежда с повече кислород и се стимулира дишането, по този начин карането на колело укрепва дихателната система
⇒Укрепва мускулатурата и тонизира тялото
⇒Колоезденето се отразява изключително благоприятно върху формата на прасците, дава отлични резултати за затягане на външната и вътрешна част на бедрата, стяга седалището. Освен всичко това, карането на колело укрепва мускулите на гърба и коремните мускули.
 
►Карането на колело, като всеки друг спорт, трябва да се практикува редовно ,поне 3 пъти седмично за по минимум час,за да бъде ефективно и полезно!
►Карането на колело е сравнително евтино, лесно за започване и съчетава в себе си чудесна тренировка и приятно прекарване на времето. Това е чудесен начин да контролираме теглото си и здравето си!