Подслушвателни устройства

1
238
Добави коментар
aganbox
aganbox

Подслушвателни устройства

Подслушвателните устройства се делят на два основни вида: скрити подслушватели и замаскирани такива.

Подслушвателните устпройства, които са скрити, са предназначени да се поставят на скрити места – в дрехи, под маса, лампион и т.н.
Замаскираните подслушвателни устройства могат да са устройства, които са изработени като съответния предмет, който се вижда на външен вид, но изпълняват и функцията на подслушватели. Такива са послушвателни устройства тип копче на риза, флаш памет, запалка. Тези предмети функционират напълно като  такива, но едновременно с това имат и функцията да подслушват и записват.

 
Най- използваните подслушвателни устройства:
 

Gsm подслушвателни устройства

Подслушвател, който работи с обикновен мобилен телефон и сим карта. Обаждайки се на номера на тази сим карта, подслушвателното устройство е активирано и подслушването започва. Тези подслушватели позволяват и автоматично активиране при улавяне на звук. Когато това стане, апаратът набира Вашия телефон и можете да подслушвате случващото се. Неудобството при тях е, че трябва да се внимава къде е поставен телефонът с подслушвателя, тъй  като той е от тип „скрито подслушвателно устройство“ и трябва да бъде скрит умишлено. Друг важен момент е телефонът да бъде настроен на тих режим и да бъде покрит добре, за да не се вижда светлинният сигнал при „звънене“ или „набиране“.
 
 

Подслушвателни устройства за стена

Тези устройства работят на принципа на лекарска слушалка или на принципа подслушване на стената с допряна чаша в нея. Устройството се поставя на стената, а Вие подслушвате като оставите слушалките на ушите си. Звукът се предава чрез усилвател.
 

Подслушвателни устройства тип флаш памет

Това са подслушвателите от замаскиранx тип. Имате обикновена флашка, която работи като такава, но в същото време има и функцията да подслушва. Тези устройства са вид аудио рекордери, които имат обикновено два микрофона и се активира при улавяне на глас. Има флаш памет подслушватели, които се активират ръчно – с бутон.
Записът, който устройството е направило, може да се прослуша от самата флаш памет, включвайки я в компютър или плейър.