Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Ластици за перфектно тяло

33
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Тренировъчните ластици са много добър вариант за да направите вашата тренировка по-разнообразна и ефективна!
 
Ластиците са много полезен фитнес аксесоар,който ще ви помогне да акцентирате върху дадена  мускулна група с различно съпротивление.
 
Видове тренировъчни ластици:
►Тренировъчни ластици SZ Fighters
Harbinger/ХАРБИНГЕР:
►Ластик с малко съпротивление 0-6 кг-HUMANX – POWERAMP CABLE – LIGHT
►Ластик със средно съпротивление 6-11кг-HUMANX – POWERAMP CABLE – MEDIUM
►Ластик със голямо съпротивление 12-17 кг-HUMANX – POWERAMP CABLE – HARD
►Ластик със свръх голямо съпротивление 18-26кг-HUMANX – POWERAMP CABLE – SUPER HARD
 
Тренировъчните ластици са един изключително удобен и елегантен начин за изпълняване на разнообразни упражнения в домашни условия. Ако нямате време да посетите фитнес залата, вие с лекота бихте могли да натоварите определени мускулни групи с помощта на ластиците със съпротивление.
►Упражнения с ластици за гърди
►Упражнения с ластик за рамо/рамена
►Упражнения с ластик за крака
►10 упражнения с ластици за ръце
►Лицеви опори с ластици или пружини
►Упражнения с ластици за гръб
Ползването на ластиците във вашите тренировки ще помогне да развиете специфична и максимална сила на съответната мускулна група.
Тренирането с ластици е спада към т.н. изометрично натоварване – срещу мускулите ни работят гравитацията, налягането или еластична материя.
Тренировките с ластици или т.н. еластичнo съпротивление,е отличен и много използван метод за рехабилитация!Тяхната ефикасност се дължи на неагресивните за ставите движения, които позволяват.
►Съпротивление срещу материал/Тренировки със съпротивление: ластици, пружини и гумени топки
Става дума за упражнения с ластици, пружини, гумени топки, скоби за стискане и други еластични материи, където освен гравитацията действа и силата на материята, която се съпротивлява върху промяната на формата й. Такъв тип натоварване наричаме кинетично, като при него променяме състоянието на енергията в еластичната материя. Тя натрупва нашата енергия и така собствената ни енергия работи срещу нас. Скоростта е фактор, важен колкото и специфичното съпротивление на материала. ⇒Колкото по-твърд е ластикът/пружината, толкова повече енергия трябва да вложим, за да променим дължината му.