Сиси от Перник – топубиецът на “Килърите 3”

2
Добави коментар
mignews
mignews

Станислав Ангелов – Сиси лично е убил поне 3 от жертвите на пернишката група за мокри поръчки, твърдят източници, запознати с разследването.  Бандитите от миньорския град, начело с бащата на Райко Кръвта, са в ареста по показания на Сиси, който излежава 30 години затвор за общо 4 убийства. Сиси е в групата на Райко Кръвта още от тийнейджър, а след убийството на боса през 2005 година се амбицира да го наследи и да влезе под кожата на баща му Васил Станков. Занимава се с лихварство и продажба на наркотици, а според юристи част от парите е отчитал на бащата на Райко Кръвта.

Само за 2 години, от 2008 до 2010 г., Сиси е убил трима длъжници, на които е дал пари с висока лихва, и конкурента на бай Васко в наркобизнеса Николай Христов – Хайо. Изненадващо бруталният килър Сиси проговори за убийствата на пернишките бандити наскоро и посочи къде е заровен трупът на един от тях – Теодор Неофитов – Ханс.

„Станислав имаше болезнени амбиции да се докаже пред бай Васо и да стане дясната му ръка. Казваше, че старецът едва ли ще живее много дълго и след смъртта му той ще е номер едно в Перник. Всъщност Сиси е бил част от „Килърите”, за които сега всички говорят. Той е най-бруталният от тях. Нищо чудно той лично да е очистил Ханс, за да изпъкне сред останалите, потвърждава информацията перничанин, който е отлично запознат с процесите в ъндърграунда там.

Като играта „Натопи другарче” определят адвокати новата сага с поредната група за мокри поръчки. Сиси разказал как е убит Ханс пред неговите авери, с които тогава е бил в отлични отношения. Източниците на са категорични, че изровеният Теодор Неофитов всъщност е убит от Сиси, който вече няма какво да губи.

„Сиси има присъда и ще лежи в затвора. На него му е лесно да каже – те го убиха, а бай Васо, Чироза и останалите нямат интерес да натопят Сиси, защото така сами ще се уличат в престъпление – най-малкото защото досега са мълчали за това. Из Перник се говори, че Сиси е убил поне 10 души, все конкуренти на групировката на Райко Кръвта и непослушни нейни членове.

Според показанията на Сиси Ханс е убит, защото не успял да изпълни мокра поръчка над Николай Христов – Хайо. След това серийният убиец сам се наема със задачата, за да се покаже като корав изпълнител пред бащата на Райко Кръвта, и вече има влязла в сила присъда за това. Хората на бай Васо са помогнали на ченгетата, за да бъде уличен той. Причината била тривиална – Сиси станал неконтролируем и заплашвал да срути и без това разбитата група на бай Васо с поведението си. Така те елегантно се отървали от него, за което той сега си отмъщавал.

Кръстьо Кръстев – Кръстето и Бойко Славчев – Врачанеца са други две от предполагаемите жертви на пернишките килъри. Сиси твърди пред разследващите, че и те са убити от хората на бай Васо, но усилените слухове в Перник носят, че Кръстето и Врачанеца също са жертви на Сиси, който ги убил, но след това не участвал в заравянето на телата. Той предполагал къде може да са труповете, но до този момент все още не били открити и това се дължало на факта, че бандитите си разделили функциите по престъплението.

„Не се знае дали обвинението ще издържи само на показанията на Станислав Ангелов – Сиси. Много е опасно прокуратурата да се предоверява на доказан престъпник с 4 убийства, които със сигурност са повече”, обобщава юрист, който защитава един от арестуваната група на Васил Станков.