Алопеция ареата – косопад от стрес

5
Добави коментар
skandalno
skandalno

Алопеция ареата – косопад от стрес

Алопеция ареата е заболяване на имунната система, при което по незнайни засега причини, тялото атакува космените фоликули и така се появява косопад. Тази болест засяга ежегодно милиони души по целия свят, застрашени са както мъжете, така и жените. Експерти предполагат, че последствие от стрес или друго заболяване.

Симптомите на алопеция ареата могат да протекат в три форми. Най – често причинява кръгли, гладки плешиви петна по скалпа, веждите или краката. По рядко се стига до пълна загуба на коса (алопеция тоталис) и окосмение по цялото тяло (алопеция универсалис). Някои пациенти споделят, че преди да се появи, са усещали дразнене или изтръпване в засегнатите зони.

Този вид косопад може да бъде установен по клиничен път, като лабораторните изследвания за кръвна картина са задължителни. Чрез тях се установяват хормоналните нива и концентрацията на желязо, като това може да потвърди или отхвърли наличие на други болести.

Лечението изисква преди всичко намаляване на стреса от ежедневието и осигуряване на спокоен живот. Специалисти препоръчват и използването на препарати против косопад като „Ефект – 2”, който е създаден след серия задълбочени тестове върху хора с подобни признаци.

Причини за стрес и косопад

Възможните предпоставки за стресова ситуация в съвременното общество са безбройни: работа, деца, семейство, хранене, затлъстяване, заболявания, дори и международните военни конфликти. Психолози обясняват, че само новините за големи кръвопролития или природни бедствия в другия край на света удрят пряко върху човешката психика, тъй като подсъзнателно се задейства механизмът за самосъхранение.

Последните изследвания върху стреса разкриват, че той е причинител и ключ към лечението на огромен брой медицински състояния, сред които и косопад. Със сигурност може да се установи дали сте в шоково състояние с помощта на съвременни мозъчни скенери, които регистрират достоверно мозъчната дейност.

Има два начина да се избавите от стрес: посещение в лекарски кабинет или намиране на собствен начин за намаляване на напрежението. При втория случай полезни са общуването с природата, спортът, здравословното хранене, ограничаване консумацията на алкохол и газирани напитки, спиране на тютюнопушенето и др. По отношение на проблема косопад е хубаво, че в 95% от случаите косата възстановява сама, в рамките на няколко месеца след излизане от шоковото състояние.

15. септември 2013 12:57:46 от Косопад

Категории: Косопад – Статии |
Етикети: гнездови косопад, косопад заради стрес |
Напишете Коментар