Екшън по „Тракия“: ТИР кара с 90 км/час в насрещното

14
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Цистерна измина близо 40 км, движейки се в насрещното, със скорост 90 км/ч на магистрала „Тракия” между Пловдив и Пазарджик, предаде bTV.  Шофьорът спрял едва пред третия полицейски екип, след като други два преди него са се провалили.

Инцидентът станал снощи около 20 часа в района на 129-и километър от аутобана. На телефон 112 постъпили множество сигнали за случая и към мястото били изпратени два полицейски екипа, които пресрещнали камиона, в правилната посока на движение.Една от двете патрулки при опит да отбие вдясно, за да избегне удар с камиона, се ударила странично с преминаващ автомобил.

Втора патрулка също не успяла да го спре и той продължил да шофира в продължение на поне още 15 км.  Когато тирът най-накрая спрял, той останал в изпреварващата лента за движение на магистралата. Водачът, който излязъл от кабината, е арестуван от трети екип на полицията.

„Обърках се и няма излизане”, бе коментарът на шофьора, след като излезе от спрелия камион. От полицията в Пазарджик съобщиха, че при проверката с дрегер не е установен алкохол в кръвта на шофьора.