Правилните матраци премахват болките в гърба и кръста : Jabse.Ink : Напиши твоята историяПравилните матраци премахват болките…

2
Добави коментар
panko10
panko10

Спането на матрак, който не е предназначен за вас може да причини или да влоши болките в кръста и гърба. Матрак, който осигурява комфорт и опора за гърба помага за намаляване на болките в кръста, позволява на гръбначния стълб наистина да си отпочине и да се усещате заредени с енергия на сутринта, но с голямото разнообразие от матраци по магазините, изборът на матрак може да бъде труден.

Най-добрият матрак против болки в гърба и кръста. Личните предпочитания на всеки в крайна сметка определят какъв матрак е най-добре да се ползва. Ако страдате от болки в гърба или кръста, или искате да се предпазите от такива трябва да изберете матрак, който е с висока степен на ортопедичност и позволява да се спи добре през нощта.

Един добър матрак трябва да осигури подкрепа за естествените извивки и положение на гръбначния стълб. Въпреки, че не са налични много данни, едно изследване показва, че средните по твърдост матраци обикновено са по-добро решение за справяне с болката, отколкото твърдите матраци.

„Майсторите на матраците“ от http://www.relax-matt.com/ предлагат матраци с висока степен на ортопедичност. Един от моделите – матрак Relax Memolatex е един от най-предпочитаните матраци в Европа. Характеризира се с изключително високи степени на анатомичност и ортопедичност, но същевременно е мек. За модела от Relax казват: „Мускулите и нервите не се натоварват, кръвообращението е свободно, … а Вие спите както никога досега“.

Постигането на баланс между опората за гърба и комфорта на цялото тяло е рецептата за перфектния за теб матрак. Спането на матрак, който е твърде мек или прекалено твърд може да предизвика болки в точките на натиск. Средно твърд матрак обикновено е по-удобен, защото позволява на рамото и бедрата да потънат леко.

Запитвали ли сте се кога е дошло времето за покупка на нов матрак? Ако матракът който ползвате е пропаднал на няколко места или въпреки, че не е пропаднал ви е неудобен и се събуждате схванати, с болки в гърба или кръста, вероятно е време за нов матрак.