10-те най-вкусни дестинации по света

20
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Храната е неразделна част от пътуването. Независимо дали хапвате купа юфка в Япония или залъгвате глада с фини френски сирена и франзела пробването на местната кухня предлага лесен начин да разберете местната култура. Сайтът Hotels.com е анкетирал около 27 000 пътници от цял свят през месец юни, за да намери най-добрите дестинации за храна. Според проучването, цитирано от Business Insider и Агенция Мениджър.News, Италия царува като като дестинация номер едно по отношение на храната. Ето и останалите девет сред 10-те най-вкусни дестинации по света.

10. Индия
Във всеки един район на Индия храната се различава съществено от тази в останалите. Южната част на страната е известна със своите невероятно пикантни и предимно вегетариански ястия, а на север се ядат картофи и месо (козе, пилешко и агнешко месо, но не и говеждо) с по-леко къри. Има чудесен хляб, комбинирайте го с кисело мляко.

 

9. Тайван
Тайванската храна е донякъде подобна на тази в средните и южните провинции на Китай, но също така има някои влияния от японската кухня. Тайванците използват много морски дарове и свежи тропически плодове – съставки, които лесно се намират на този малък тропически остров край бреговете на континенталната част на Китай.

 

Виж още в сайта „10-те най“ >>.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It