Днес+ :: Пресаташето на белгийския ресторант: От „Атака“ бяха прекалили с алкохола, но платиха сметката си

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Пресаташето на белгийския ресторант: От „Атака“ бяха прекалили с алкохола, но платиха сметката си

02.10.2013 08.37

След като парламентарната група на „Атака“ беше на работно посещение в Брюксел миналата седмица, се появиха твърдения, че депутатите са вдигнали скандал в реномиран ресторант в града.

Информацията за инцидента в „Къщата на лебеда“ беше публикувана първо в антиправителствения сайт Noresharski.com.

Пресаташето на ресторанта Оливие Гилис потвърди пред Нова телевизия, че миналата седмица в техния ресторант е имало инцидент с група от 22 български политици.

„Те си прекарваха чудесно тази вечер, вечеряха и в края на вечерята като че ли прекалиха със доброто настроение“, коментира Гилис.

„Те наистина имаха страхотна вечер, докато не започнаха да хвърлят тапи. А това е нещо, което ние не приемаме като поведение от нашите гости“, допълва още той.

Според Оливие Гилис българските депутати прекалили с алкохола, така че от ресторанта отказали да им сервират повече.

„Трябваше да ги спрем като им кажем, че ще им сервираме само вода, което не се случва често, но когато се случи, сме длъжни да кажем на клиента си, че не можем да му сервираме повече алкохол. Някои от тях напуснаха, защото им казахме, че или ще пият вода, или ще трябва да напуснат. Затова помолихме тези, които останаха да платят сметката. Защото в такива случаи трябва да помолим клиентите да платят сметката и те платиха и си тръгнаха“, коментира Гилис. По думите му не е имало проблеми с плащането на сметката.

„Някои от тях напуснаха мястото, когато им казахме, че няма да сервираме повече алкохол, затова помолихме останалите да платят. Така че трябваше да ги блокираме в ресторанта за малко, казахме им – не е защото не сервираме алкохол, трябва да платите, отне няколко секунди и те платиха. И така инцидентът приключи. В противен случай щяхме да повикаме полицията, но не се наложи“, обясни пресаташето.

От ресторанта са категорични, че не е викана полицията, защото не е имало нужда.

Предишната вечер депутатите вечеряли в друг ресторант от същата верига, до проблеми тогава не се е стигнало. /24chasa.bg

Днес+