Днес+ :: Прокопиев отрече обвиненията на Стоян Мавродиев

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Прокопиев отрече обвиненията на Стоян Мавродиев

07.10.2013 09.44

„Аз не съм олигарх. Не попадам в дефиницията за олигарх.“ Това заяви бизнесменът Иво Прокопиев в ефира на Нова телевизия по повод обвиненията на председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев, че Трайчо Трайков, Симеон Дянков и Иво Прокопиев са сключили сделка, ощетила държавата с милиони.

В поредица от интервюта Мавродиев обяви, че на Българската фондова борса са били продадени остатъчните дялове на едно от ЕРП-тата – ЕВН, по такъв начин, че цената е била много занижена, т.е., нещо много скъпо е продадено на много по-ниска цена.

По думите на Прокопиев това е пропагандна схема, а сделката, за която говори Мавродиев, е била одобрена от КФН.

Това е опит да бъде разрушено доверието на медиите на „Икономедия”, които устойчиво през тези 20 години на прехода държат една здрава и принципна позиция за модернизация на държавата, заяви издателят.

„Аз от първия си ден на това издателство, стоя зад името си като акционер и съсобственик на „Икономедия”. Нито един ден не съм се крил”, добави той.

Прокопиев посочи, че ако се търсят олигарсите, „трябва да се види къде са икономическите ресурси и кой извършва сделки в своя полза”.

На въпрос дали сформира своя партия, той отговори: „Не смятате ли, че аз би трябвало да зная, ако правя такава партия?”

„Не съм имал конфликт с Цветан Василев”, бе категоричен Прокопиев

По думите му генезиса на атаките срещу него идва от разследване на в. „Капитал”“ за банката на Василев. Оттогава до сега в медиите на Василев и на Делян Пеевски има хиляди публикации срещу мен“, допълни още Прокопиев. Според него това е една конструкция, която позволява независимо кой е на власт, задкулисните механизми, по които се управлява държавата, да останат едни и същи, и интересите зад тях да са едни и същи, непроменени, а политиците да играят роля само на една фасада. /vesti.bg

Днес+