Адана кебап

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Адана кебап

от готварската книга на umit ebazer

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

800 г агнешка кайма
1 бр. малко твърдо хлебче
2 глава лук
1 ч.л. масло
1 скилидка чесън
2 бр. яйца
галета
1 ч.л. кимион на прах
2 ч.л. накълцан магданоз
черен пипер
сол
1 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Накиснете хлебчето в гореща вода. Сгорещете в тиган масло и задушете в него нарязаните лук и чесън. Сложете каймата в голяма купа. Изстискайте хлебчето от водата и го добавете в купата с месото. Натрошете хляба на ситно. Добавете цялото яйце, без да го разбивате. Добавете преди това задушените лук и чесън. Добавете смесените черен пипер и кимион и сол. Добавете магданоз. Смесете добре всички съставки, за да омесите хубава, добре смесена кайма. Ако стане прекалено мека, може да добавите галета. Намажете домакинско фолио с мазнина, разстелете каймата отгоре и запечатайте от двете страни. Пакетчето трябва да е с големината на скарата. Изпечете от двете страни за 7-10 минути. Нарежете на парчета и сервирайте с варен ориз и пресни зеленчуци .

Продукти:
агнешка кайма, хлебче, лук, краве масло, чесън, яйца, галета, кимион, магданоз, черен пипер, сол, олио

Тагове:
Турска кухня

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »