Андреа Бочели с концерт в България – Edna.bg

0
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

За своята 21-годишна кариера Андреа Бочели е продал 80 милиона копия от албумите си

Снимка:
Getty/Guliver

Преди осем години един от най-известните съвременни тенори Андреа Бочели излезе пред българската публика с камерен рецитал в столицата ни, а ето че след броени месеци той за втори път ще зарадва родните меломани.

55-годишният италианец ще се представи със самостоятелен концерт на 30 май 2014 г. от 19,00 часа  в софийската зала „Арена Армеец“, на чиято сцена ще чуем класически арии от най-обичаните италиански и световни опери, както и песни от новия му 14-ти поред студиен албум „Passione“.

Цените на билетите са между 50 и 200 лв. и вече се продават тук.

Организаторите на концерта „Symphonics“, които миналата година поканиха у нас латинодивата Дженифър Лопес, споделят, че за тях Бочели е уникален проект и е голяма чест, че се е спрял на България за своята изява.

Трудно е да се изброят всички професионални триумфи на маестрото, заради които той намира място в Книгата за рекорди на „Гинес“, печели награда „Златен глобус“ и е номиниран за „Оскар“. Изпълнения в „Carnegie Hall“ в Ню Йорк, Колизеума в Рим, оперите в Сидни, Берлин или мащабен концерт пред 110 хиляди души в Сао Пауло са просто няколко щрихи от неговата уникална кариера. През 2010 г. за Бочели изгрява и звезда в Алеята на славата в Холивуд.

Дори Селин Дион, вдъхновена от дарбата му, възкликва: „Ако Бог можеше да пее, щеше да звучи като Андреа Бочели!“

Тенорът е роден в Тоскана – родината на Пучини и Маскани. За световната сцена славата на Бочели изгрява през 1994 г., когато той печели конкурса за песен в Сан Ремо с „II Mare Calmo della Sera“.

* Едно от най-емблематичните изпълнения на Андреа Бочели е дуетът му със Сара Брайтман „Time To Say Goodbye“.