5 спортни филма, които трябва да гледате | Teenproblem.net

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

След като ви дадохме малко време да изгледате множеството филмови предложения, с които ви заляхме преди няколко дни, е време да продължим с класациите, защото има още много жанрове и филми, които заслужават вашето внимание. Днес ще ви предложим 5 спортни филма, които като фенове на киното трябва да гледате:

 

Кешбол/Moneyball

 

Създаден по биографичната книга със същото име, която се оказва изключително трудна за адаптиране. Филмът разказва историята на бейзболния треньор Били Бийн, който чрез математически методи преценява ефективността в иначе пренебрегвани играчи. В актьорския състав блести името на Брад Пит, който заявява: „Видях в книгата една история за справедливостта. Как един отбор със скромни възможности може да се мери с друг, който има 100 милиона долара повече? Какъвто и таланти да има в него, те ще бъдат смачкани от богатите тимове.“ Ако обичате американския футбол и нестандартните филми, то „Кешбол“ е изстрел право в целта.

 

 

Момиче за милиони/Million Dollar Baby

 

Филм, показващ най-вдъхновяващото във всеки един от нас – неспиращото желание за сбъдване на мечтите ни. Проследяващ историята на Маги, сервитьорка, силно решена да тренира професионално бокс, „Момиче, за милиони“ е нещо повече от спортен филм, той е произведение на изкуството, което ще докосне душата ви и ще ви накара да мислите дълго за своите мечти и цели. Ако искате нещо вдъхновяващо и незабравимо заложете на „Момиче за милиони“. Само за протокола лентата печели 4 оскара и два златни глобуса.

 

Мирният войн/Peaceful Warrior

 

Чували ли сте, че спортът е философия? Този филм е може би повече философски, отколкото спортен. Той е невероятна симбиоза между тези две области и не случайно един от американските кинокритици го нарича „Роки, но за душата“. Занимаващ ни с невероятната история на Дан Милмън – пътуващия по пътя на собственото си израстване и изграждане на воля, способна да промени фаталните и непоправими последствия от грешките, филмът ни среща и с мистериозния Сократ, които е второстепенен герой, но само на пръв поглед. И за да не убием момента на изненада, спираме до тук и горещо ви препоръчваме да гледате филма, защото сме сигурни че ще ви даде повод за размисъл.

 

Бойна кръв/Warrior

 

„Бойна кръв“ е филм за всички любители на здравия бой, но забележителното, което му дава и коефициент 8.2 в IMDB, че филмът е повече от обикновеният филм, засягащ бойните изкуства. Той ни запознава с малкия син на бивш боксьор и настоящ алкохолик, който се завръща в родния дом. Бащата е човекът, който може най-добре да подготви своя син за предстоящия турнир по бойни изкуства. На ринга младежът се оказва в срещуположния ъгъл на по-големия си брат.

 

Гол/Goal!

 

И за финал оставихме спортната филмова поредица „Гол“, която разказва за футболиста Сантяго Муньес, успял от уличното игрище да пробие в света на големия футбол. Къпейки се в славата и парите, той открива грозното лице на успеха – това, което заплашва да унищожи всичко, за което той е работил и всички, които обича. Изпълнени със спиращ дъха футболен екшън и участието на истински футболни легенди, филмите от поредицата „Гол“ са повече от задължителни за феновете на футбола.

 

Приятно гледане!