Чисти Био Органични Етерични масла | Makasa.org

2
258
Добави коментар
StashimirPetrov
StashimirPetrov

Ние в МаКаСа вярваме в силата на чиститие етерични масла и затова сме селектирали най-добрите от тях, за да можете да се възползвате от благотворното им влиянаие.

Етеричните масла са течни, летливи растителни екстракти, обикновено получени чрез парна дестилация или студено пресоване. Те съдържат всички ценни свойства на растението в концентрирана форма и имат множество полезни ефекти върху ума и тялото. Тъй като те са силно концентрирани, никога не трябва да се поставят върху кожата в чистата си форма, а трябва винаги да се използват разредени в базово масло или могат да бъдат добавени в малки количества в готови козметични продукти, които не съдържат парфюми или етерични масла все още.

 

Употреба на етерични масла:

 

Козметични продукти за грижа за лицето: Вземете натурален козметичен продукт (овлажняващ крем, базово масло, почистващ лосион и т.н.), добавете 1% етерични масла и разбъркайте добре. (1 капка на 5 ml от продукта).

Козметични продукти за грижа за тялото: Вземете натурален козметичен продукт (лосион за тяло, крем за тяло, душ гел и др.), Добавете 3-5% етерични масла и разбъркайте добре. (15-25 капки за 50 мл продукт).

Масажно масло: Вземете чисто растително масло и добавете 3-5% етерични масла по ваш избор и разбъркайте добре. (3-6 капки за 10 ml базово масло)

Парфюм: Вземете малка празна бутилка и я напълнете наполовина с алкохол. След това добавете 3-5% етерични масла и разбъркайте добре. В края добавете пречистена вода, докато бутилката се напълни.

Ароматизирана вана: За вана добавете 4-6 капки етерично масло в 20 мл базово масло във вана с топла вода и разбъркайте енергично.

Ароматерапия: За ароматизиране на помещения добавете 4-6 капки в арома лампа или дифузер. Прапоръчително в затворени помещения да се прави пауза на всеки час.

Повече за употребата и начина за разреждане на етеричните масла може да прочетете тук

 

От разнообразието на етерични масла може да се докоснете и в био магазин МаКаСа, гр. Бургас, бул. Алеко Богориди 22