Кръстиха сина на Кейт Мидълтън и принц Уилям – Edna.bg

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Кейт Мидълтън, съпругът ѝ принц Уилям и техният син принц Джордж Александър Луи на влизане в двореца „Сейнт Джеймс“

Снимка:
Getty/Guliver

Вече приключи кръщенето на първородния син на Кейт Мидълтън и принц Уилям, което се състоя в параклиса на двореца „Сейнт Джеймс“ в Лондон. 45-минутната церемония бе водена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, който извърши и самото кръщене (с вода от река Йордан, където е бил кръстен самият Исус Христос) в днешния ранен следобед.

Родителите на тримесечния принц Джордж Александър Луи избраха седем свои близки приятели, включително братовчедката на принц Уилям Зара Тиндъл, за кръстници на невръстния престолонаследник.

Принц Джордж бe облечен в копие на кръщелната роба от дантела и сатен, направена първоначално за най-голямата дъщеря на кралица Виктория принцеса Роял, кръстена през 1841 г.

На церемонията, освен родителите на принц Джордж, присъстваха кралица Елизабет II заедно със съпруга си принц Филип, принц Чарлз, придружаван от херцогинята на Корнуол Камила Паркър-Боулс, принц Хари, а също и майката, бащата, братът и сестрата на херцогинята на Кеймбридж.

Бременната дъщеря на принцеса Ана (сестрата на принц Чарлз) Зара, която е състезателка по конна езда, бе кръстница заедно с приятелката от училище на Катрин Мидълтън  Емилия Джардин-Патерсън и Джулия Самюел, приближена приятелка на покойната майка на принц Уилям Даяна.

Функциите на кръстник изпълниха още бившият частен секретар на Уилям и Хари Джейми Лоутър-Пинкъртън, приятелите от детинство на принца Уилям ван Кътсем и граф Гроувнър, както и Оливър Бейкър, който e бил състудент на кралската двойка в шотландския университет „Сейнт Андрюс“.

На кръщенето Кейт Мидълтън носеше кремава рокля на дизайнера „Alexander McQueen“

Принц Джордж се роди на 22 юли. Той е трети по ред в наследяването на британския трон след дядо си принц Чарлз и своя баща принц Уилям

Решението на Уилям и Кейт да посочат близки приятели за кръстници на първородния им син е в нарушение на кралската традиция тази роля да се изпълнява от членове на чуждестранни кралски семейства и такива от аристокрацията.

Кръщенето бе отпразнувано с прием в кралската резиденция „Кларънс хаус“, където гостите бяха поканени на чаша чай и парче торта, направена по същата рецепта като сватбената торта на принц Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 г.

За единствен официален фотограф на проявата бе избран 44-годишният англичанин Джейсън Бел, прочул се със своите снимки на знаменитости, сред които Сър Пол Маккартни, Никол Кидман, Джуди Денч, Кейт Уинслет, Скарлет Йохансон и др. Снимките му от днешното височайше събитие ще бъдат публикувани на 24 октомври.

Да припомним, че по повод кръщаването на принц Джордж Кралският монетен двор на Великобритания пусна в продажба серия от монети, посветени на събитието – с номинал 5 британски лири, които са изсечени от злато и сребро.

Фасадата на двореца „Сейнт Джеймс“, в чийто параклис бе извършено кръщенето на сина на Кейт Мидълтън и принц Уилям