Фрази, които ще съсипят кариерата ви

3
Добави коментар
dessislava.vassileva
dessislava.vassileva

Фрази, които ще съсипят кариерата ви

25 октомври 2013 | 15:57

9509

Казана дума – хвърлен камък, казват хората. Подбирайте думите си внимателно и ценете времето на другите, така че да улесните максимално комуникацията си с тях. И ако има неща, които са просто дразнещи като многословие, паразитни думи и разводнени послания, някои изречения наистина могат да създадат представата за вас като мързелив и некомпетентен служител. Например тези:

Първо ще изпуша една цигара (ще отида да хапна, да пия кафе), а после ще се заема със задачата.

Недвусмисленото послание, което отправяте, е, че вие сте човек, който често отлага. Това постепенно ще създаде впечатление за вас като за неорганизирани, неспособни да поставяте правилно приоритетите си и хора, на които постоянно трябва да се напомня за техните задачи.

Боже мой, какво правя тук!

Едва ли има много неща, с които да успеете да обидите колегите си и шефовете си толкова, колкото с подобна реплика.

Кажете ми какво да направя, записвам.

Хората, които чакат за наставления как да действат стъпка по стъпка, демонстрират своята безпомощност, страх, липса на идеи… и дори – памет.

Това не е моя работа

Работното ми време изтече

Вероятно, когато произнасяте такава реплика, цялата правда е на ваша страна. Но и сами разбирате, че едва ли можете да си направите по-лоша антиреклама пред шефа си, внушавайки, че вие сте тесногръд човек, на който не може да се разчита в трудни ситуации.

Етикети:

кариера,
комуникации

8 харесват тази статия

1 не харесват