Как да се справиш с къдравата си коса? | Teenproblem.net

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Имаш къдрава коса и се чудиш как да се справиш с нея? Не се отчайвай, остави пресата и сешоара и дай на косата си малко почивка.

 

Като за начало направи си пластове. Къдравата коса е много обемна и ако не е на пластове става безформена и седи зле. Отиди при опитен фризьор, той знае какво да прави.

 

Подбери си подходящ шампоан и не си къпи косата всеки ден. Къдравите коси не са като правите, не се омазняват и нямат нужда от ежедневно миене, а напротив, трябва хубава хидратация. Вземи подхранващ шампоан или такъв за суха коса. Ако си изправяш къдравата коса, вероятно е тя бързо да се омазнява. Остави я седмица без преса и сешоар и ще видиш разликата.

 

 

 

Хидратиране. Слагай много балсам. Той се нанася от средата на дължината, надолу. Вземи си хубав продукт, който да отговаря на нуждите ти и не го пести. Хубаво е да стои поне 5 минути на косата ти, а после, когато го изплакнеш, сложи балсам без отмиване за къдрава коса. Така къдриците ти няма да са разпилени и ужасно бухнали, а ще са оформени и приятни на пипане.

 

Подхранване. Прави си маски редовно. Поне веднъж или два пъти в седмицата е необходимо, за да може косата ти да се подхрани. Ако не вярваш на купените продукти или не ти се дават толкова пари, можеш да си правиш сама вкъщи с жълтък, зехтин, мед и масла като арганово, бадемово и от жожоба.

 

Ограничи сешоара. Той изсушава много косата и по този начин ѝ вреди. Използвай го възможно най-малко, а когато трябва да се сушиш, ползвай дифузер. Той е много по-безвреден, защото не насочва въздушната струя към една точка от косата, а я разпръсква. По този начин можеш лесно да оформиш къдриците си, без да си гориш косата. Ползвай термозащитен продукт.