5 невероятни туристически атракции в Аржентина – тема за Аржентина – Idi.bg

11
Добави коментар
tao
tao

Аржентина е голяма държава в Южна Америка, известна с тангото, с обширния район пампа и консумацията на говеждо месо. По-малко известни са фактите, че най-високият връх в двете Америки – Аконкагуа, е разположен на западната й граница, и че най-южният град в целия свят – Ушуая, се намира на южния й бряг.

Вероятна основната причина да посетите Аржентина е Буенос Айрес, който се нарежда сред най-пленителните латиноамерикански столици. Буенос Айрес е изключително приятен град, където можете да се разхождате, да гледате футбол, да пазарувате или просто да се потопите в уникалната му атмосфера. Обширните земи извън столицата и разнообразието от диви видове обаче също будят интерес у туристите.

Водопадите Игуасу

Една от най-прекрасните туристически дестинации в света – водопадите Игуасу, се намира на границата между Бразилия и Аржентина. Повечето туристи посещават водопада от аржентинската му страна през град Пуерто Игуасу. С влак посетителите стигат директно до входа на Дяволското гърло, което се издига на височина от 82 метра и е най-внушителният от всички 275 водопада, влизащи в състава на Игуасу.

Ледник Перито Морено 

Перито Морено е огромен ледник, който се намира в Национален парк „Лос Гласиарес“. Заради своите размери и заради това, че е леснодостъпен, ледникът е една от най-важните туристически атракции на Аржентина. Той е на по-малко от два часа път с автобус от Ел Калафате, а пътеките и платформите за посетители правят туристическите посещения лесни и приятни. Обиколките с лодка също са популярен начин за разглеждане на ледника Перито Морено, както и на много други ледници и интересни кътчета на националния парк.

Барилоче

Сан Карлос де Барилоче е град в подножието на Андите, известен с швейцарската си атмосфера и магазинчетата за шоколад. Градът и заобикалящите го планини и езера са популярни сред скиорите, но са също така отлична дестинация за разглеждане на забележителности, за водни спортове, преходи и катерене. Много туристи съчетават посещението на Барилоче с обиколка из онази част на Андите, където се намират Езерата, и по-специално Пътят към Седемте езера.

Ла Бока

Ла Бока е квартал на работническата класа в Буенос Айрес. Известен е сред туристите с цветните си къщи и улица „Камино“, където хората танцуват танго, а продавачи предлагат различни стоки, свързани с историята на този танц. Други забележителности включват театър Ла Рибера, много клубове за танго и италиански таверни.

Полуостров Валдес

Полуостров Валдес е важен природен резерват, известен с уникалната си фауна и геология. Крайбрежието се обитава от морски лъвове и морски слонове, а от октомври до март – и от пингвини. Между май и декември във водите между полуостров Валдес и Патагония могат да се видят китове. В открито море, далеч от бреговете на полуострова, плуват и косатки.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 744 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност