Как да спрем стареенето на кожата – Edna.bg

0
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Снимка:
Thinkstock

Сигурно ви е известно, че кожата е най-големият орган в човешкото тяло.

Тя се състои от три слоя. Най-горният е епидермисът. След него е дермата, а най-долният слой се казва хиподерма.

Епидермис и дерма се свързват помежду си чрез дермо-епидермална граница. Именно тя играе ключова роля при обмяната на вещества между тях.

Така най-лесно и просто може да бъде обяснена кожата. Друга нейна особеност е, че тя старее с всеки изминал ден.

Жените са особено добре запознати с този факт и от векове насам полагат неимоверни усилия да предотвратят стареенето.

Първите следи, които времето оставя върху кожата, са бръчките.

Първоначално те са малко и слабо забележими. С времето стават повече и все по-дълбоки. С годините могат да се появят и пигментни петна.

На какво се дължи стареенето на кожата?

Разбира се, като начало може да се посочи самото физиологическо развитие и остаряване на организма.

Но има и редица други фактори, които ускоряват процеса.

Климатичните промени (слънце, студ, вятър), атмосферното замърсяване, наранявания на кожата, стрес, тютюнопушене, неправилна грижа, неправилно хранене са основните врагове на младата и красива кожа.

Благодарение на тях повърхността на кожата се отпуска, губи своя блясък и еластичност, постепенно се отпуска, изменя цвета си и се обрамчва с бръчки.

Има различни рецепти за това как може да се противодейства на стареенето на кожата.

От векове насам хората търсят извора на младостта и в името на красотата са готови да пожертват и изпробват какво ли не.

Към днешна дата освен добре познатите домашни рецепти, има и разнообразни процедури като – химически пилинг, инжекции бутолинов токсин (ботокс), разнообразни филъри, лазерни лечения, мезотерапия и т.н.

Най-важното обаче в борбата със стареенето на кожата е ежедневната правилна грижа.

Трябва да се стимулира регенерацията на клетките, да се осигуряват антиоксиданти и да се активира отново матрикса – колагена, еластана и хиалуронова киселина.

Подхранването на клетките в кожата е от ключово значение за запазването на младостта, еластичността и красотата.

Нужно е да се осигуряват необходимите хранителни вещества на клетките в кожата, за да функционират те нормално, а следите на времето върху дермата да бъдат заличени. Кожата трябва да бъде „зареждана“ с правилните продукти, за да се стимулира регенерацията ѝ.

Сред иновативните предложения в сферата на регенериращата козметика се отличава антиейдж гамата Matriciane на Bioderma. Преминали през редица медицински изследвания и проучвания, продуктите от серията успешно се борят с различните признаци на стареене на кожата, възвръщайки нейната жизненост и енергия. Специализирана в качествената и интензивна грижа за кожата, гамата Matriciane стимулира клетъчното регенериране, благодарение на патента Matricium®, който се съдържа във всички продукти. Повече информация за благотворния ѝ ефект можете да откриете на bioderma-bg.com.