Георги Миланов и ЦСКА (М) аут от ШЛ, Ман Сити за пръв път на осминафинал (видео)

0
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Българският национал Георги Миланов игра едно полувреме за ЦСКА (Москва) при гостуването на Манчестър Сити от четвъртия кръг на група „D“ в Шампионската лига. Руският тим отстъпи с 2:5 и по този начин загуби шансове да продължи в директните елиминации. „Гражданите“ пък най-после се добраха до осминафиналите, след като в предишните си две участия в турнира не успяваха да прескочат групите.

Миланов започна като титуляр и остана на терена до почивката, когато бе заменен от Расмус Елм. Хеттрик за Манчестър Сити направи Алваро Негредо, а два гола отбеляза Серхио Агуеро. За ЦСКА и двете попадения бяха дело на Сейду Думбия.

Миланов отново действаше в ролята на вътрешен халф, заедно с шведа Понтус Вернблум. Сейду Думбия бе единственият нападател на „армейците“, зад него играеше Кейсуке Хонда, а по двата фланга старши треньорът Леонид Слуцкий заложи на Ахмед Муса и намиращия се във великолепна форма Зоран Тошич.

Домакините, които преди две седмици спечелиха с 2:1 в Русия, излязоха с Алваро Негредо и Серхио Агуеро в предни позиции. Давид Силва и Самир Насри атакуваха по крилата, а в центъра си партнираха Фернандиньо и капитанът Туре Яя. На вратата Мануел Пелегрини отново предпочете Костел Пантилимон пред Джо Харт, който в последните седмици допусна няколко сериозни грешки.

Началото на двубоя се превърна в истински кошмар за гостите. Още в 3-ата минута Тошич направи ненужно нарушение в наказателното поле срещу Давид Силва и Карлос Веласко Карбайо посочи бялата точка. Агуеро не сбърка и откри в полза на Ман Сити. Футболистите на ЦСКА не се стъписаха и в следващите минути имаха две чудесни възможности за изравняване. В първия случай Хонда не можа да подаде на Думбия, а малко по-късно атака, започната от Миланов, изведе котдивоареца на стрелкова позиция, но той прати топката над вратата.

В средата на полувремето домакините вдигнаха оборотите и Давид Силва пропусна да удвои преднината им. Това направи отново Агуеро, който се възползва от пас на Насри и технично опъна мрежата с петото си попадение в турнира.

Защитата на ЦСКА нямаше никакъв отговор срещу скоростната игра на Манчестър Сити и в 30-ата минута Игор Акинфеев отново капитулира. Агуеро центрира по тревата към свободния Негредо, който от няколко метра нямаше как да сбърка – 3:0.

Проблемите за „армейците“ не спряха дотук. Ахмед Муса се контузи и трябваше да бъде заменен от Стивън Цубер, а опасностите пред Акинфеев следваха една след друга и само късметът спаси гостите от четвърти гол, когато на два пъти не се намери кой да засече топката при поредното разбъркване в наказателното поле.

В самия край на полувремето Вернблум изведе Думбия зад защитата при спорно положение за засада и острието на ЦСКА се реваншира за пропуска си по-рано, като върна едно попадение.

Втората част също започна с ранен гол за Манчестър Сити. Туре Яя подаде към Насри, който технично чукна топката към Негредо и той на празна врата вкара за 4:1.

При този резултат „гражданите“ заиграха по-спокойно, а Пелегрини реши да даде почивка на Фернандиньо и Давид Силва. В 70-ата минута Гаел Клиши се върза на финта на Думбия и го спъна в наказателното поле. Потърпевшият реализира дузпата и вкара втория си гол в мача. Малко след това Негредо можеше да оформи своя хеттрик, но след като се освободи от двама защитници, шутира над вратата.

Все пак, Негредо продължи да търси трети гол във вратата на Акинфеев и го постигна буквално в последните секунди. Испанският национал се разписа след пас на резервата Джеймс Милнър и фиксира крайното 5:2.

МАНЧЕСТЪР СИТИ – ЦСКА (МОСКВА) 5:2 (3:1) 1:0 Агуеро (3) д. 2:0 Агуеро (20) 3:0 Негредо (30) 3:1 Думбия (45) 4:1 Негредо (51) 4:2 Думбия (71) д. 5:2 Негредо (90)

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

Класиране в група „D“: 1. Байерн (Мюнхен) 12 т. 2. Манчестър Сити 9 т. 3. ЦСКА (Москва) 3 т. 4. Виктория (Пилзен) 0 т.

В следващия кръг:

ЦСКА (Москва) – Байерн (Мюнхен) Манчестър Сити – Виктория (Пилзен)

КРАСИМИР ГЪЛЪБОВ