Sofia Startup Weekend- да започнем отначало с колосален старт !

3
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

 

Искате да създадете нов бизнес за 54 часа или просто да изживеете най – добрият си уикенд ? Тогава нека Ви представим Sofia Startup Weekend! 

С над 400 изминали събития в над 100 страни по света само за 2011г. , Startup Weekend e глобално мероприятие, което тази година ще се състои в София на 15-17 ноември. StartUp Weekend София събира технологични дизайнери, маркетинг специалисти, програмисти и много други ентусиасти, които искат да започнат нещо ново, нещо свое. На тези срещи се събират хора от всички краища на земното кълбо, обменят своите идеи, творят, откриват нови партньори и създават свои фирми.

Седалището на организацията се намира в Сиатъл, Вашингтон, но отговорниците и организаторите могат да бъдат намерени в над 200 по цял свят.

Смисълът на събитието винаги се запазва : Сформират се отбори, които се осмеляват да представят идеите си пред останалите и да получат техните критики. Следващото жури ще бъде от световни висини, а именно представители на Google, AOL и други, за тяхното внимание се надпреварват първите два отбора – „Шампионите“, естествено за второто и трето място има утешителни награди, които отново са финансиране на проекти до 10 000$.

За жените в проекта също има специални награди, предоставени от Coca Cola.

 

И въпреки страхотните награди, които проекта предоставя, няма значение дали ще си тръгнеш с някоя от тях, защото със сигурност ще напуснеш с много по- ясна представа за технологиите, бизнеса, създаването и започването на нещо ново- всичко, което стой зад представата ти за нормален работен ден.. Зад скучните стени те чака забавно- разбърканият свят на току що зародилите се идеи, на големите планове за нещо ново, което с повече ентусиазъм може да се превърне в целта на живота ти… Не е гарантирано,че ще спечелиш, но едно е сигурно … Заслужава си да се включиш! 

SocialEvo.net има удоволствието да е медиен партньор на събитието и ще ви информира за всичко най-интересно от StartUp Weekend София което се случва на 15, 16 и 17 Ноември.

Снимки: Martin Linkov

 

Силвия Янчева –