Белица – отлично място за алтернативен туризъм | Белица – екотуризъм в малкия град

13
Добави коментар
Eni_7
Eni_7

Белица, заедно с останалите две ЕДЕН-дестинации в България – Белоградчик и Силистра ще бъдат популяризирани по проекта „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България“. Освен тях в проекта са включени и четирите проекта подгласници за всеки един от проведените досега конкурси „952: Природата ви приветства!“, „Тракийският дух“ и „Водата – извор на живот и благоденствие“. Целта на този проект е да се обогати представянето на България като отлично място за алтернативен туризъм.

Проектът се финансира от Европейската комисия и националния бюджет, а продължителността му е десет месеца.Сумата предвидена за проекта е 64 000 евро.

Очаква се ръстът на туристи в тези български дестинации да се увеличи с около 10%.

Като преки ефекти от този проект се очаква да се повиши разпознаваемостта на българските дестинации, спечелили конкурсите; да се насърчи развитието на специализираните форми на туризъм; да се преодолее сезонността в нашия туризъм; да се отклонят основните туристически потоци към по-малко известни дестинации и да се увеличи заетостта и доходите на местното население.

Основните косвени ефекти, които се очакват са увеличаване на броя на туристи по съответните дестинации, създаване на туристическа мрежа със съседните балкански страни и на общи регионални туристически продукти, които да се представят както на европейски, така и на по-далечни пазари.

За рекламната кампания ще бъдат изработени 13 600 имидж-брошури на EDEN дестинациите от България в 3 езикови варианта. Освен това ще се направят 6000 карти, 1000 информационни флаери в 2 езикови варианта, 300 папки, 1000 химикалки и 3 банера в 2 езикови версии.

Българските ЕДЕН дестинации, в това число и Белица ще бъдат включени и в националния туристически портал www.bulgariatravel.org, както и ще бъдат представени на туристическите борси в София, Берлин и Букурещ през тази година.