Линда Гудман – МЪЖЪТ ОТ ЗОДИЯ СТРЕЛЕЦ

9
Добави коментар
si111
si111

Нямам намерение да ви обезсърчавам, но мъжът от зодия Стрелец има един странен навик. Той се мята на голям, бял кон, препуска по улиците, размахва сабя и защитава каузи. Притежава и друга чудата привичка. Премята се през глава като клоун, смесва се със слоновете и уродливите брадати жени в цирка и щастливо загребва бонбони с шепите си.

Той може и да бъде заловен. Първо обаче трябва да го смъкнете от коня му, да го отведете далеч от слоновете и да прогоните брадатите жени. Каузите и цирковите арени не оставят много време за семеен живот, камо ли за такива сантименталности като държане на ръцете.

Вече имате едно предимство. Толкова много Стрелци препускат или се мятат през глава, че разполагате с богат избор. Идеалистичният ентусиазъм и любопитството на Стрелеца са заразителни, но и лесно излизат извън контрол. Например могат да ви хвърлят във въздуха и после да забравят да ви хванат.

Около него почти винаги е оживено и това е поредното препятствие. Ще трябва да си пробивате път през навалицата, за да го доближите. Не изпадайте в униние, защото той е абсолютен оптимист и то до такава степен, че ако зложелатели му пратят по пощата кашон с конски изпражнения, той няма да се обиди. Ще си помисли, че са пропуснали да опаковат и самия кон. Подобен оптимизъм обаче е нож с две остриета, защото може да означава и сляпа вяра. А този мъж я притежава в изобилие. Иначе тази сляпа вяра е нещо много хубаво. Аз самата я изпитвам, тъй като съм огнена зодия. Но той може да стане толкова наивен и доверчив, че все по-дълбоко да затъва в блатото. А това много лесно може да стане когато бягаш с лък и стрела, загледан в някаква висока цел в небесата, за която никой дори не смее да си помисли.

Доверието е хубаво нещо, но сляпото доверие би препънало и състезателен кон. Всъщност Стрелецът не е непоправим мечтател. Мечтите му винаги са ръководени от неговия интелект, характерен за юпитеровите хора, както и от прекаленото му любопитство. Ако ги е проучил внимателно, тези мечти са едновременно невероятни и реални, въпреки че светът не е подготвен за тях. Ако Стрелецът реши, че може да ги осъществи, започва да ги оцветява с най-ярките багри на въображението си. Лошите хора обаче бързо обсебват подобни прогресивни идеи, а лоши хора – колкото щеш.

Богатото въображение може да доведе до провал или до разорение. Стрелецът обаче има щастлива звезда, която винаги го спасява. Този човек е надарен с такъв късмет, че чак е неприлично и противозаконно. Може да отиде на хълмовете, да се върне с пълна торба скални парчета и да се окаже, че те съдържат уран, а не злато, както се е надявал предварително. Ако се наведете и вземете лъскаво парченце от тротоара, ще видите, че е късче от станиол, но ако той го направи, ще се окаже, че е част от безценен Диамант.

След като е такъв късметлия, оптимизмът му е напълно обясним. Има моменти, когато камъкът си е камък и станиолът си е станиол, но типичният представител на тази зодия бързо преодолява подобни несполуки. Идентично е и положението му в любовта. В това отношение той е щастливец. А ако му се случи нещастие, бързо го забравя. Не понася безчестието и това горе-долу е единственото, което го възмущава, поради което има толкова много приятели и доброжелатели. Зад външната фасада на хората той търси дълбоки и истински ценности. Има и врагове, но те са по-малко в сравнение с другите зодии. Хората, засегнати от прекалено прямите му забележки, обикновено го ненавиждат и искат да го хванат за гушата, но скоро разбират, че в действията му липсва умисъл. Мъжете от тази зодия са нетактични и несъобразителни, но в никакъв случай не проявяват преднамерена жестокост.

Навярно вече сте усетили, че неговата реч е толкова директна, колкото и стрелата, която е символ на зодията. Ако говори отвратителни неща, ще му се размине при положение, че сте влюбена в него. Няма как да се обидите обаче, ако току-що се е запознал с вас, огледа ви с бляскав поглед и ви каже, че сте точно оня тип жена, който един мъж би си избрал за любовница. Ще се наканите да му ударите шамар, но той ще придобие миловиден момчешки вид и любезно ще ви обясни какво точно е имал предвид – по време на средновековието кралете се женели по сметка. Съпругите им били грозни и скучновати, но от добро потекло, докато любовниците им били умни и красиви и именно тях щели да изберат за жени, ако не били установените обществени норми. Той бил чел много на тази тема, тъй като проявявал интерес към въпросния период. Вие ще се поуспокоите и ще се почувствате поласкана и дори впечатлена. Колко мъже се интересуват от история просто ей така? Този човек може и да е гений. Имате шанс да станете съпруга на интелектуалец. Не. Любовница на интелектуалец. Работата ще отиде натам, че вече ще припадате по него и изобщо няма да ви мине през ума, че ако се бяхте поддали на предложението му в началото, защото това си е точно предложение, той на мига щеше да се възползва и да ви вкара в леглото.

Наистина не всяка жена би приела подобно обяснение на очебийните му намерения, но това е без значение. Жертвите на Стрелеца отначало се възмущават, след това им минава и стават близки приятели с него. Трябва да се досетите, че се намирате в опасност, с този на пръв поглед безобиден човек. С добродушната си усмивка той изобщо няма вид на разбойник, а по-скоро на лидер на момчешка банда. В любовта обаче в никакъв случай не е момче. Добре е да го имате пред вид, ако ви покани на екскурзия.

Мъжът Стрелец има повърхностно отношение към романтичните любовни връзки, но поне си го признава. След като се отърсите от обзелата ви сантименталност ще си припомните, че той е казал „любовница“, а не „съпруга“. Той не е крал. И сега не сме в средновековието. Стрелецът търси случайни и мимолетни връзки, които на моменти толкова зачестяват, че го избива на разврат. Понякога с авантюрите си може да засенчи и Скорпиона, а в това отношение никак не е лесно да засенчиш един Скорпион.

Отново да се върнем на неговата честност, което е по-безопасна тема. Ако сте имали нещастието да сте разбрали колко празни могат да бъдат мъжките клетви за вярност, ще приветствате неговата откровеност. Няма да ви стресне признанието му за броя на авантюрите му и за очакването му от предстоящата връзка. С цялото си съзнание той никога не би използвал лъжа, но е възможно да бъде въвлечен във флирт, който ще завърши с предложение (не от него, а от момичето). В този случай ще трябва да си плюе на петите, за да избегне брачния хомот. По начало си е малко тромав, та нищо чудно да се спъне и тя да си го прибере, преди да е избягал надалеч. Той ще се позамисли и противно на всякаква логика ще реши, че щом тя го привлича физически, ще го привлече и духовно или обратното. Ще склони да се ожени и ще посее семената на поредния, типичен за зодията развод. Мъжът, управляван от Юпитер, сякаш е лишен от здрав разум, когато се почувства емоционално обвързан.

Много често жените приемат погрешно отношението на Стрелеца и мислят връзката си за по-дълбока отколкото е всъщност. По тази причина на моменти изглежда, че той желае плътска авантюра, а на практика търси платоническа връзка или момиче за компания. По принцип би трябвало и в двата случая да е губещ, но той е роден под щастлива звезда и излиза на чисто от повечето заплетени ситуации. Наистина обича да флиртува, но не се стреми единствено към секса. Харесва разнообразието и пълноценното духовно общуване. Ако жената се заинати при положение, че той просто е търсил развлечение, ще се опита да го обърне на майтап. Тя обаче може и да не възприеме шегите му. (Не забравяйте, че типичният Стрелец се шегува не особено успешно.) Обвиняват повечето Стрелци, че флиртуват с всяко срещнато миловидно момиче – от дребничката вестникарка на ъгъла до някоя полицайка. Но нека сме наясно, че никой нормален мъж няма да се осмели да флиртува с полицайка, особено когато тя е на работа. Ето защо подобни подозрения спрямо Стрелеца са безпочвени и той се дразни от тях. Истината е, че чисто и просто се опитва да бъде дружелюбен.

Ако сте умна и не използвате главата си само за да я сушите със сешоара – а във ваш плюс е да сте такава, тъй като Стрелецът цени интелигентността у жената – вече трябва да сте разбрали как стоят нещата. Не го ревнувайте и не го подозирайте. Отпуснете малко клупа на въжето, ако искате в крайна сметка да го обесите на него. Не му задавайте въпроси, не плачете, не мърморете и не заплашвайте, че ще го напуснете. Дайте му пълна свобода и го оставете на мира. Това ще му подейства освежително. Ако имате същото отношение към живота като неговото и приемате хората такива каквито са, отговаряте на всичките му изисквания за жена. Ако проявявате откровеност един към друг, ще се радвате на удоволствието заедно да си вдигате хвърчилата. Не бива да се тревожите, че може да паднат на земята. Докато се носят из небесата изглеждат толкова красиви и свободни. Не е необходимо да му давате всичко, което поиска, за да го накарате да бъде ваш. Просто трябва да бъдете такава, каквато той желае. Стойте нащрек и го оставете да управлява енергията ви. Започнете да проявявате интерес към спорта. Ходете с него на палатка, като взимате и санбернара си. Бъдете мила, сърдечна и енергична, и не се опитвайте да го тикате в килера, за да му разправяте глупости. Накарайте го да разбере, че и той не може да ви притежава изцяло. Нека е наясно, че и вие имате свободен дух. Никога не поливайте с вода жарките му идеи и гледайте да си намирате работа, докато той изстрелва стрелите си по непостижими мишени. И така, в една прекрасна вечер той искрено ще ви признае, че вие сте всичко, което би искал да намери у една жена. Щом го изрече, можете да му отвърнете също толкова откровено, че и вие го харесвате, но е дошло време за решения. Кажете му, че го обичате и дори сте склонна да се ожените за него, стига да обещае, че няма да ограничава свободата ви. Ако ли не, просто нямате време да ходите повече на излети. Би било жалко, защото сякаш сте родени един за друг, но отдавна искате да узнаете какво значи да имаш деца. Майчинството е следващото хвърчило, което жадувате да вдигнете в небето. Нагласете работите така, че по време на тоя разговор да ви се обади някое старо гадже. Небрежно си уговорете среща в присъствието на вашия Стрелец. След като затворите телефона му се усмихнете и му кажете, че нямате нищо против да си останете добри приятели. След това го поканете на срещата, за да не седи сам, и работата е готова. (Не е нужно да ми благодарите).

След брака едва ли ще имате проблеми с роднините му. Много Стрелци проявяват скандално равнодушие към семейните връзки. Според тях кръвни роднини трябва да бъдат обичани само когато заслужават. Дори и когато са привързани към родители, братя и сестри, гледат да поддържат някаква дистанция. Ходят на гости и се държат сърдечно, но въобще не позволяват да им се бъркат в личния живот. Добре е да се погрижите и вашите близки да не се месят.

Винаги си дръжте куфара подготвен. Доста ще пътувате. Отново вземайте санбернара на излетите – не само за да придружава вас, а и вашия съпруг, който много обича животните. (Обяснете на кучето, че вече всичко е позволено и не трябва да стои на входа на палатката, за да ви пази). Желателно е постоянно да се занимавате с някаква работа и да го пускате да спи другаде когато пожелае. Не се съмнявайте в неговата честност. Ако се разгневи, той може да счупи някоя врата или да пробие дупка в стената. Само работа ще ви отвори. По-добре и за двамата ще бъде да не го обвинявате в непочтеност. Ако прегреши, със сигурност ще ви признае. В такива случаи ще имате достатъчно поводи да се ядосвате, така че не си хабете нервите с някакви негови въображаеми грехове. Бъдете готова да понесете неговата откритост и приемете думите му, че все още ви обича, без да се поддавате на слухове. Отнасяйте се практично към човешките чувства, така както и той го прави. С изненада ще установите колко силна любов може да вирее върху такава честна почва. Истината е в състояние да крепи постоянството във всяка една връзка.

Понякога ще трябва да приемате ролята на обикновена съпруга. Той е запален по спорта и ще иска от вас да гледате заедно всякакви големи състезания по телевизията. Ще ви води и на всякакви събирания, стига да поддържате приятната си външност, да сте забавна и контактна. Стрелците не понасят жени, които не се грижат за външния си вид и не умеят да общуват с хора. Той би бил щастлив, ако притежавате някакви по-особени дарби, така че не е зле да поработите върху себе си в една или друга посока. Трябва да четете много книги и да защитавате неговите; каузи, особено когато са загубени.

В известна степен той е екстравагантен и си пада по хазарта, поради което, ако е типичен представител на зодията си, ще прояви великодушие към склонността ви да харчите. Вероятно няма да има нищо против да работите и да си имате собствени пари. з

Едва ли ще ви се разминат болезнените критики, лишени от такт. Всъщност вече би трябвало да сте им свикнали. Не им обръщайте внимание. Така и така ще имате достатъчно работа да изглаждате отношенията с обидените му приятели. Не забравяйте, че единственото, което се очаква от вас, е да го разбирате. Сама го казахте онази вечер, когато ви се обясни в любов.

Той ще се радва повече на децата си чак щом поотраснат, тъй като пеленачетата и невръстните дечурлига някакси го объркват. Бащите Стрелци с удоволствие извеждат децата си на излети сред природата. Чувстват по-близки момчетата и дори участват в игрите им, но с момичета се държат много нежно. Малките го възприемат по-скоро като приятел, а не като родител. С възрастта им става все по-близък. Понякога може неговата откровеност да ги обърква, ако имат нужда от свои тайни. В това отношение децата са чувствителни и страдат от любопитството и прямотата му. Детските лудории го забавляват, а не го ядосват и толерантното му отношение помага на децата му да държат правилната посока. Може да бъде строг само ако излъжат. Само в подобни редки случаи малките ще изпитат недоволството му на гърба си. Вие от своя страна не бива да го пренебрегвате заради децата. Ако му се прииска да вдигнете хвърчилата си, зарежете пелените, извикайте детегледачка и вървете с него.

Стрелецът разсъждава и със сърцето си, и със своя ум. Не винаги проявява здрав разум. Понякога е неразумно смел. Спъва се, пада, става и опитва наново. Вие обаче ще му прощавате всичко, защото той ще ви дари с един много скъп дар – честната си обич.

Линда Гудман – МЪЖЪТ ОТ ЗОДИЯ СТРЕЛЕЦ 5.00/5 (100.00%) 1 vote