Как да изберете най-добрите подови тонколони? : Jabse.Ink : Напиши твоята историяКак да изберете най-добрите подови…

1
Добави коментар
obqvi.mobi
obqvi.mobi

Повечето хора си купуват електроника само, когато има потрябва. Тогава те отиват в магазина и си купуват „сделката на деня”. Сами можете да се сетите, че това наистина не е най-добрият подход за избор на тонколони. Най-вероятно първата стъпка, която ще направите към по-добрия звук, ще са двойка подови тонколони. Тази придобивка не е единствената промяна, която трябва да се направи, но може би е най-важната.

Това наистина е голяма промяна, но не се притеснявайте, тя не изисква специални аудио познания за тонколоните. Нито пък изисква от вас да правите някакви прецизни корекции. Тези настройки обикновено се правят от производителя, а от вас се очаква само да ги свържете с източник на звук. Подобни подови тонколони са Polk Audio TSi500 на BIC Acoustech PL- 89 или Yamaha NS- 777. Оттам нататък любителите на музиката могат да си поиграят с настройките, ако им се занимава.

Другата причина тези тонколони да са толкова важни е, че те играят ключова роля в аудиото. Те са предните два канала на вашата система. Мислете за тях като основната движеща сила във вашата звукова система. Ако искате да изключите съраунд звука и да послушате музика, подовите ви колони наистина ще покажат силните си страни. Те са способни да възпроизвеждат много широк спектър от честоти, а това означава по-чист и точен звук. Имайте предвид, че може да се наложи да добавите един усилвател за вашата система, поради по-високата консумация на мощност.

Какво да търсим?

Има някои специални неща, които трябва да имате предвид, когато отидете да си купите подови тонколони. Те няма да покриват пълния 20 Hz – 20 kHz диапазон. Ще отразяват много по-добре високочестотния спектър. Все пак повечето от нас вече притежават субуфер и той ще покрие пропуските в ниския диапазон.

Изпълнение

Тази категория обхваща честотната характеристика и някои много важни други подробности. Трябва да вземете под внимание чувствителността и усилвателите на мощността, от които ще се нуждаете.

Драйвери

Това е особено трудната част при избора. Всички драйвери са важни за качеството на звука. Трябва да вземете предвид, че те често идват от различни тонколони, което предполага малко изкривяване. Все пак при закупуването на тонколони трябва да следите за броя, размера и обхвата на драйверите.

Характеристики

Тук трябва да обърнем внимание на останалите характеристики, на които трябва да отговарят вашите тонколони. Дизайнът разбира се е важен, но той е повече въпрос на личен вкус и няма пряко отражение върху звука. Все пак тук е мястото, където да се съобразите с пространството, с което разполагате. Продължителността на гаранцията също е много важна характеристика на качествените тонколони.

Изборът на тонколони, които да закупите, може наистина да се затрудни много. Всеки продукт на пазара си има своите силни и слаби страни. Запомнете, че добрите тонколони имат качествени мембрани, които ще ви осигурят по-широк честотен диапазон и високо ниво на чувствителност.Освен това изберете дизайна, който най-много ви допада. Съобразете размера на тонколоните си с големината на помещението, в което ще ги сложите. Накрая изберете оптималните характеристики за цената, която сте готови да платите за подовите си тонколони.