Млад талант на Байерн: Гуардиола плака заради баща ми

2
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Младият талант на Байерн Мюнхен Пиер-Емил Хойбйерг даде интервю пред датска телевизия, в което разкри, че през август 2013 баща му е получил диагноза рак на стомахa. 18-годишният футболист изказа дълбока благодарност за помощта, оказана му от Байерн и от треньора Пеп Гуардиола, който дори е плакал заедно с него в емоционален разговор.

„Датските лекари не вярваха, че той ще оживее“, сподели Хойбйерг. „Дойдох на тренировка, само плаках и плаках. Казах: Моят баща може да умре, аз съм на 18 години, тук съм, контузен съм и съм сам. Какво трябва да правя?“

Разбрал за случващото се, Гуардиола е повикал халфа и му е казал: „Чух за твоя баща. Съжалявам много. Нека поговорим“.

„Той ми каза: Трябва да стоиш до хората, които са ти близки, дори и работата ти да страда от това. Тогава Пеп плака и не знаеше какво повече да ми каже. Той каза, че той и клубът ще бъдат винаги до мен.“

От клуба са се погрижили бащата на Хойбйерг да пристигне на лечение в Германия. „Сега те казват, че моят баща има реалистичен шанс да оживее“, казва Хойбйерг.

Датчанинът дебютира за първия отбор на Байерн през миналия сезон, а през този на няколко пъти бе в групата, но няма записани игрови минути.