Как да си направим интересна коледна украса – Edna.bg

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Снимка:
Myownlabels.com

До Коледа остават по-малко от три седмици и вече всички са на празнична вълна.

Ако ви владее и вас коледното настроение и искате да си направите нещо интересно за украса на дома, то ще ви дадем чудесна идея. Става дума за направата на своеобразни снежни кълба.

Техниката е споделена от Myownlabels.com, изпълнението ѝ е лесно, а самите вие може да проявите много въображение при създаването.

Нужни са ви малки бурканчета в каквато форма вие прецените, няколко коледни сувенири, парчета стиропор, панделка, лепило, брокат, спрей.

Капачетата на бурканчетата можете да напръскате/боядисате в златно или сребристо. Когато изсъхнат, залепете за опаката им страна парче стиропор.

Пожелание го намажете отгоре с лепило и поръсете с брокат. След това за стиропора, който играе ролята на подложка, залепяте подходяща фигура.

В показания пример това е елхичка и еленче. В самото бурканче можете да сложете посипан брокат, така че като го накланяте блестящите частици да „танцуват“ вътре.

Капачката се завива здраво (може и да я залепите) и с панделката връзвате около гърлото на бурканчето. С бои за стъкло (продават се в книжарниците за художествени материали) можете да нарисувате нещо върху самото стъкло (като например надпис „Весела Коледа“).

Така вашата скромна украса е готова.