Направи си сам: опаковки за коледни подаръци » eMODNO у дома

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Понякога имаме усещането, че традицията с подаряването на подаръците е загубила своята най-скъпоценна стойност. Подаръкът не е просто вещ, която даваме, защото има добре установени поводи за целта, той е дар, който показва нашата обич и благодарност към най-ценните за нас хора.

Затова ние смятаме, че стойността на един подарък се покачва многократно, когато сами сътворим опаковката, на това което искаме да дадем на близките си. Личното отношение и старанието, което сме вложили винаги си личат и са трогващи.

Никак не е трудно да отделите малко време, за да опаковате естетично всички подаръци. Днес ще ви дадем няколко ефектни и красиви идеи как да го направите. Изключително артистично звучат „еко” опаковките, но може да заложите и на по-луксозни материали.

Ние ще ви дадем няколко насоки, от които да се вдъхновите!

Примерни необходими материали:

Ножица, лепило, тиксо, силиконов пистолет и други технически вещи. Най-обикновена или по-луксозна хартия; панделки от различни материали; канапено въже; декоративни мотиви за украса (може да си набавите от магазините) или естествени материали като борови клонки, шишарки и други. Ретро снимки, стари вестници, дантелени шевици, хартиени изрезки с красиви щампи ще създадат уникален вид на подаръка.

Поставете подаръка в кутия, за да опаковате по-лесно с хартията. Обвийте с пандела и добавете декоративните елементи, които сте избрали. Ръчна картичка ще направи жеста още по-трогателен.

Искаме да завършим с един цитат, който прекрасно илюстрира, защо е толкова прекрасно да превърнем подаряването на подаръци в специален жест, символ на любов и признателност:

„Истинският дух на Коледа се превръща в това, което можеш да дадеш, вместо в това какво можеш да получиш. Когато осъзнаеш това и то се превърне в част от теб, Коледа се превръща в нещо още по-вълшебно, защото започваш да разбираш, че ако вярваш в духа на Коледа и той живее в сърцето ти, вълшебството извира вътре в теб”.

Автор: Делица Цонева