Как да се справим с хъркането? | Teenproblem.net

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Хъркането е един доста разпространен проблем и обхваща голям кръг от хора. Той е изключително неприятен и може да ви лиши от близостта на гаджето. Хъркането се появява, когато горните дихателни пътища са блокирани или стеснени или от мускулите на гърлото или от секрети от алергени. Ако искате да имате топли нощи, в които да усещате близостта на любимата ето няколко съвета, които може да ви помогнат:

 

 

Спете на една страна или по корем

 

Това е може би най-разпространената мярка за справяне с хъркане. Специалистите съветват, ако имате проблем с хъркането да спите на една страна или по корем. В никакъв случай обаче не изпирайте позата – по гръб, тъй като при нея долната челюст се отпуска надолу и това оказва натиск върху дихателните пътища, заради което започвате да хъркате.

 

Внимавайте с вечерята

 

Нямаме предвид да я избягвате напълно, а просто да внимавате, кога се храните вечер. Препоръчително е да има поне 3-4 часа време, преди да се отдадете на креативни сънища, защото в противен случай храносмилането няма да е приключило и налягането от ненапълно смлятата храната ще окаже натиск върху диафрагмата, като едновременно упражнява натиск върху горните дихателни пътища, което ще доведе до онзи специфичен и дразнещ звук, наподобяващ дъскорезница.

 

Забравете алкохола преди лягане

 

Ако хъркате, ще трябва да се откажете от алкохола вечер. Жертвата е необходима, тъй като заради алкохола мускулите на горните дихателни пътища няма да са спокойни, което ще доведе до хъркане и то доста звучно. Ако искате да не плашите приятелката си, то откажете се от алкохолните напитки.