Трикове за дълготраен новогодишен грим » Красота

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Гримът често ни изиграва лоша шега, когато се развали първоначалното му перфектно състояние. По време на дълги партита и празненства това често се случва в следствие на хранене, неуморни танци и температурата на помещението, където сме. За да бъдете неустоими за Нова година, вижте няколко трика, с които няма да създадете лошо впечатление и ще бъдете красиви през цялата нощ.

Първо подгответе кожата. Чистата и здрава кожа задържа по-добре грима, а и тенът е по-сияен, затова направете пилинг и маска. След това нанесете подходящ хидратиращ крем или серум за подхранване.

Задължително се снабдете с основа за грим, която се слага между крема и самия макиаж. Изчакайте да попие няколко минути и ако имате необходимост може да сложите коректор на петна, пъпки или сенки под очите, който задължително е по-светъл нюанс от фон дьо тена. Чак след това нанесете подходящ за вашата кожа фон дьо тен, който ще осигури равномерно покритие и трайност на грима. Фиксирайте с пудра, за да не блести кожата. Не пропускайте да нанесете от нея и на клепачите, за да бъде гримът на очите траен и изкусителен.

Кожата ви вече е подготвена, за следващия етап от нанасянето на контур за очи, сенки, спирала, руж, молив за устни, червило и гланц. Изберете качествени продукти или такива, на които се доверявате.

Имайте предвид, че очната линия е по-трайна от молива за очи. Може да сложите един пласт от нея, след което пудра и после още един слой. Добре е, ако сенките за очи са с по-силни пигменти. Изберете водоустойчива спирала за перфектно покриване, удължаване и обем на миглите. Може да се спрете и на червило, с дълготрайна формула, каквито се предлагат на пазара.

Редактор: Делица Цонева