Днес+ :: Полицай и пожарникар се удавиха край Раковски. Изпускат язовир, за да ги открият

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Полицай и пожарникар се удавиха край Раковски. Изпускат язовир, за да ги открият

02.01.2014 08.11

Трагедия помрачи новогодишните празници за Раковски и пловдивската полиция, след като двама мъже – полицай и работещ в противопожарната служба, се удавиха във водите на язовир край Раковски, съобщи marica.bg.

Трагедията се разиграва на 29 декември, когато полицаят, служител на сектор СПООР и негов приятел, огняр в пожарната служба, отиват за риба в Раковски. По неофициална информация загиналите в язовира полицай Костадин Костов (41 г.) и Атанас М.

Двамата били заедно с други колеги, имало и началници.

Там бил и представител и на арендатора, бившият депутат Георги Плачков, точно той им осигурил и лодка, малко по-късно двамата се отправят навътре в язовира. Щели да хвърлят мрежи за риби. Стигат навътре, когато лодката внезапно се залюлява, не успяват да я овладеят и се преобръщат. Били са дебело облечени, без никакви спасителни жилетки и така бързо са потънали. Или не са били добри плувци, или са изпаднали в шок от ледените води, но не успяват да се измъкнат от водния кошмар.

Очевидци на инцидента се опитали да помогнат, но мъжете бързо потънали.

Три денонощия продължава спасителната операция, която часове след началото преминава просто в издирване. Никой не е имал надежда мъжете да бъдат открити живи след няколко часа без видима следа от тях, коментират запознати с инцидента. На следващия ден, 30 декември откриват тялото на Костадин, след като водоемът е бил принудително изпуснат до ниски нива.

Втората жертва, когото колегите дружески наричали Бай Нас, е открита едва вчера.

И двамата са семейни, Костадин е имал абитуриент преди месеци, ползват се с добро име сред колегите си. По случая е образувано досъдебно производство, което да установи причините за фаталния инцидент.

За язовира се знае, че е отдаден под аренда със законна процедура още преди години. Официална информация за трагедията, както и за последвалата операция най-вероятно ще има от полицията в понеделник, до момента няма данни за случилото се от пресцентъра на МВР. /24chasa.bg

Днес+