Луксозни къщи от … бамбук (ВИДЕО)

12
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

18 къщи в джунглите на остров Бали търсят своите нови собственици. Цената е 490 000 USD за къща изградена от екологични материали. Построени са от бамбук, но по такъв начин, че напълно са си заслужили титлата „5-звезден хотел”. Целият процес на изграждане е бил съпътстван с редица компромиси между високите стандарти за строителство, изискванията на днешния купувач и екологичния дизайн.

Нестандартното селце привлича инвеститори от всички краища на света. Цената на имотите варира в широкия диапазон от 490 000 USD до 19.6 млн. USD.

Основният строителен материал, който е използван, е бамбукът, който е така обработен, че да може да издържи дълги години. В интериора са използвани бананови листа, както и алуминиеви листа за по-здрави стени. Всяка къща разполага с електричество, така че бъдещите собственици ще могат да ползват съвременните удобства. Въпреки това, основната цел е човек да избяга от цивилизацията и да се уедини сред природата. „Ние строим рай на земята”, казва архитектът създал селището.