Concrete5 – Функционална система за управление на съдържанието

58
Добави коментар
Neo2SHYAlien
Neo2SHYAlien

Concrete5 позволява бързо и без особено усилие да създадете собствен, професионално изгледащ уебсайт. Въпреки, че тази система става все по-популярна по света, в България наистина малък брой сайтове използват Concrete5. Ако вие сте решили да се възползвате от тази чудесна open-source система за управление на съдържанието, ето и как да извършите основните настройки.

Редактиране в Concrete5

Всяка страница във вашия уебсайт може да бъде редактирана с 1 клик. Така лесно може да отстранявате визуални грешки по сайта си, единствено като отворите желаната страница. За повече информация може да гледате видеото по-долу или да посетите сайта на системата.

Добавете функционалност

Към всяка страница от сайта си може много лесно да добавяте различни интерактивни блокове със съдържание. Така например ако имате нужда да добавите анкета или книга за мнения (guestbook), може да направите това с 1 клик. Повече може да разберете ако гледате видеото по-долу или посетите тази страница.

Добавете Страници

Единственото което е нужно за да добавите елемент в навигацията на сайта си е да създадете страница в Concrete5. Гледайте видеото по-долу или посетете официалния сайт.

Лесен Дизайн

Чрез редактора в Concrete5 може лесно да пременяте дизайна на сайта си или да изберете нова тема от официалният сайт.

Много Допълнителни Теми и Модули

На официалният сайт на Concrete5 ще намерите много теми и модули, които ще ви помогнат да разширите функционалността на сайта си. Всички модули и теми добавени там, са прегледани от екип разработчици на Concrete5 и всички те гарантирано работят. 

Модули за Concrete5 (Add-они) може да намерите тук. Теми за Concrete5 са достъпни тук.

За да започнете да използвате Concrete5 на сайта си нужно е да свалите последната стабилна версия на системата от тук. След това внимателно прочетете инструкциите за инсталация и изберете тази която най-добре пасва на текущата ви сървърна конфигурация. На официалния сайт на Concrete5 ще намерите още и много полезна документация, както и опции за платено обучение за употреба на системата.