Няма да повярвате! Заснеха ръката на Бог (СНИМКА/ВИДЕО)

12
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Някои неща са доста трудни за обяснение, но това не означава, че те не съществуват. Според много хора съществуването на Всевишния е доста спорен факт, а ролята на религията е да контролира и да събира хората.

Напук на невярващите в Господ обаче, бе направена снимка на космическа божествена ръка. Явлението е заснето от телескопите на космическата агенция NuSTAR по време на звезден взрив, който разпръснал огромен облак от материя.

Образът представлява мъглявина от пулсарен вятър, създаден от плътните остатъци от звезда, експлоадирала в супернова. Останал пулсарът PSR B1509-58 (накратко В1509), който се завърта около 7 пъти в секунда, издухвайки вятър от частици от материя, изхвърлена по време на агонията на звездата. Тези частици могат да взаимодействат с околните магнитни полета и така да произвеждат рентгеново сияние във формата на ръка, пише space.com.

И за да не се чудите какво е пулсар, веднага разясняваме. Това са неутронни звезди, които излъчват мощно електромагнитно лъчение. Наричат се така поради въртенето си, наподобяващо морски фар.

Документираната божествена ръка е забележителен феномен. И преди са забелязвани подобни, само че във формата на животни или лица в облаците, както и човешко лице на Луната.