Раздадоха „Златните глобуси“ в Лос Анджелис – РАЗВЛЕЧЕНИЕ – Новини – Телевизия Европа

6
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Звездите, събрали се за церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“ в Лос Анджелис, в продължение на няколко минути бурно аплодираха в памет на жертвите на парижките атентати от изминалата седмица. Някои от актьорите, сред които Джордж Клуни, се появиха с баджове „Аз съм Шарли“.

Единственият по рода си филм „Юношество“, сниман над дванадесет години с едни и същи актьори, получи „Златен глобус“ за най-добър драматичен филм и се оказа най-големият победител с три глобусчета, раздадени от Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд.

Ричард Линклейтър бе обявен за най-добър режисьор, а най-добра актриса в поддържаща роля стана Патриша Аркет.

„Юношество“ победи другия голям фаворит за статуетките – „Бърдмен, или неочакваната добродетел на невежеството“. От този филм е ролята на Майкъл Кийтън, за която той получи „най-добър актьор в мюзикъл или комедия“. 

А комедията в случая е черна и спечели в категорията за „най-добър сценарий“ на Алехандро Гонзалес Иняриту, Никълъс Габън, Армандо Бо и Александър Динеларис.

Джулиан Мур за ролята си във „Все още Алис“ и Еди Редмейн за играта си в „Теорията на всичко“ също станаха носители на „Златен глобус“. Те спечелиха съответно в категориите „Най-добра драматична актриса“ и „Най-добър драматичен актьор“.

Най-добра актриса в комедия или мюзикъл стана Ейми Адамс за ролята си в „Големи очи“. Актьорът Дж. К. Саймънс получи „Златен глобус“ за поддържащата си роля във филма „Камшичен удар“.

В категорията „Най-добра комедия или мюзикъл“ със „Златен глобус” бе отличен „Гранд хотел „Будапеща“. Филмът на руския режисьор Андрей Звягинцев „Левиатан“ спечели като „най-добър чуждоезичен филм“.

„Как да си дресираш дракон 2“ пък взе златото за пълнометражна анимация. „Златни глобуси“ бяха дадени и за музика и телевизионни участия.