Диета според зодията – II част видяна 4522 коментари 0

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Продължение…

Везни

Везните трябва да избягват солта, подправките, маргарина, млякото, сирената и сухите плодове. Те не са полезни за тях. Затова пък могат на воля да ядат хляб и тестени неща, ориз и зеленчуци – като пресни, така и варени (готвени). За тази зодия месото е полезно и почти няма вредни ефекти.

Четете още: Цветна хватка за отслабване

Полезни са и яйцата. За Везните е много важно да си наложат 1-2 дена в седмицата разтоварващи, в които да ограничават храната, като останат само на айрян или плодове и салати. Прехваленият зелен чай има най-голям ефект, именно при Везните – той очиства организма на хората от тази зодия най-ефективно. Затова, ако им понася – да си сърбат на воля, само полза ще имат от това.

Скорпион

Особена зодия, която се нуждае от особенно меню. За Скорпионите се препоръчват месо и ястия от дивеч. Полезно им е всяко птиче месо – от пилешко до пуешко. Мехлем за организма на Скорпионите са чесънът и зърнените храни. Именно тази зодия е много важно да изпиват поне два литра вода на ден, за да не се задръства организмът им с отрови.

Стрелец

Ако искат да живеят дълго и да са здрави, Стрелците трябва да изхвърлят от менюто си всякакви сосове и подправки, солта и захарта.

Да налитат на зелено – всичко зеленко за тях е полезно – салати, пащърнак и прочее. Както и всичко сурово и свежо – да хрупат зеленчуци и плодове – сурови, салатите са за другите зодии.

Млякото също е полезно за тях. За Стрелците най-полезна е варената храна, не печената, не задушената. Стрелците според думата на природата са месари. За тях месото се оказва повече полезно, отколкото вредно – телешко, овче, пилешко, риба, да си ги хапват спокойно, като имат предвид, че леките нетлъсти меса са им по-полезни от тежките.

Козирог

Те са всеядни. За тях е полезно всичко – месото, айряните, макаронените изделия, плодовете и зеленчуците. Все пак и тук Господ е посочил “приоритети”.

От плодовете най-полезни за Козирога са черешите, на които трябва да наблягат, а от подправките– магданозът. За разлика от други, за Козирозите е най-полезно не суровоядството, а подправените салати – най-добре със зехтин, но ако няма – може и с олио.

Водолей

Те трябва да избягват повече от другите консерви и пържено тесто. При тях пърженото и сладкото тесто предизвикват повече отколкото при другите, мощен взрив от инсулин в организма. Доколкото с помощта на инсулина се усвоява глюкозата, колкото повече е той, по-малко е глюкозата, и като резултат – възглавнички от тлъстина навсякъде по снагата.

Приказките за очистване на огрганизма може да са врели некипели за някой (зодии), но за Водолея в по-голяма степен важи правилото: след залез слънце – нито троха в устата. Храносмилането им е капризно, затова ако им се яде месо – нека то да е бяло, рибата да е печена, вместо масло да използват олио, вместо захар – мед. Затова пък мляко, айрян, ориз, макарони може да си ядат колкото им душа иска.

Риба

Те са родени кулинари. Обичат да готвят. Обичат и да опитват сготвеното. Но те трябва да забравят за тлъстото и сосовете. За тях най-полезни са зърнените храни – особено оризът. Полезно и необходимо им е всичко, съдържащо желязо и фосфор – грозде, ябълки, орехи. И за Рибите важи правилото – не яжте след мръкване – при тях храната, поета след икидиния, е по-вредна, отколкото за другите зодии.

Четете още: Упражнения с домашния любимец: Вижте как!