Григор Димитров е на 1/4-финал в Австралия

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Григор Димитров
Сн.: EPA/БГНЕС

Григор Димитров не допусна изненада срещу Роберто Баутиста Агут и си осигури място в 1/4 финалите на Откритото първенство на Австралия.

Най-добрият ни тенисист се наложи над испанеца в четири сета 6-3, 3-6, 6-2, 6-4. Димитров, който е 22-и в ранглистата, победи намиращия се на 40 места зад него в класацията Баутиста Агут в мач от 4-и кръг, който продължи 2 часа и 24 минути.

Благодарение на това свое постижение, Димитров си осигури и влизане в Топ 20 на световния мъжки тенис.

В първите два сета двамата тенисисти си размениха по един пробив, който им бе достатъчен за спечелването на отделните части.

В третия сет Гришо бе много концентриран и на два пъти проби сервиса на 25-годишния испанец, за да стигне до успех с 6-2.

Четвъртият сет бе много равностоен, но Димитров не допусна нещата да се решават в тайбрек. Той водеше с 5-4 и успя да пробие Баутиста Агут в десетия гейм, възползвайки се от първия си мачбол в срещата.

Това е ново най-добро постижение за Гришо на турнир от Големия шлем, а с него той си осигури 270 000 долара от наградния фонд и 360 точки за ранглистата.

В следващия кръг българинът ще срещне Рафаел Надал.

Походът на Гришо в Мелбърн започна с успех над Брадли Клан (САЩ) и продължи с победи над Йен Сун-Лу (Тайван) и Милош Раонич (Канада), припомня БГНЕС.