Ташев Галвинг ООД – крепежни елементи, анкери, смесители, дюбели, скоби, шпилки

2
Добави коментар

За крепежните елементи

Отдавна са отминали времената, в които в строителството не са били използвани крепежни елементи. Днес, тези на пръв поглед дребнички изделия са сред най – важните елементи в строителството.
Крепежните елементи, които се предлагат днес в големите строителни хипермаркети като Ташев Галвинг ООД са много и изключително разнообразни, тъй като различните видове строителни материали изискват различни начини на закрепване. В зависимост от това, каква е строителната основа се определя и вида на скрепителния крепежен елемент.
Видовете на крепежните изделия са наистина много, но най – популярните са няколко основни вида: гайки, болтове, шайби, дюбели и винтове.
Да разгледаме малко по – детайлно елементите, които се използват в строителството най – често.

Гайки
Гайките се използват най – често в комбинация с болтове. Тези елементи могат да бъдат изработени от различни материали, в различни модели и характеристики в зависимост от предназначението им.

Болтове
Болтовете са вид винтови изделия и състоят от издължено, цилиндрично тяло, на което има резба ( на което се навива гайката ) и глава.

Винтове
Винтовете са много подобни на болтовете и също като тях се състоят от цилиндрично тяло и глава. Винтовете се използват най – вече за свързване на отделни елементи. Закрепването им се извършва най – често с помощта на винтоверт или отвертка.

Дюбели
Дюбелите имат много предназначения, но най – често се използват за скрепяване на мебели. Тези крепежни елементи са най – често дървени и за да изпълнят добре предназначението условието е да бъдат добре уплътнени.

Освен за свърване на отделни елементи при мебелите, дюбели се използват и в строителството, като тогава е необходимо да се закупят подходящите дюбели за вида строителна основа.
Освен тези основни видове крепежни елементи, в Ташев Галвинг ООД се предлагат над 55 хиляди продукта за строителството.

Строителният хипермаркет е сред водещите в страната и може да ви предложи изключително голямо разнообразие от крепежни елементи и строителни материали на добри цени.

научете повече