Добрите новини

3
Добави коментар

Когато говорим за Ангели обикновено си представяме крилати същества, които долитат в нашия живот, носейки ни Божията благословия. Най-точната дума, която описва ангелите е „служители“, затова, за да бъдем като ангелите през този ден, ние трябва да служим с божествено вдъхновение на другите. Трябва да бъдем служители на Бога и да правим добро на ближните си. Днешният ден е чудесен повод да отправим послания за надежда, вяра, мир и любов. Затова нека да се присъединим към ангелите и да служим на Всемогъщия Бог.

Началото…

е поставено от Джейн Хауърд Фелдман през 1993г., която твърди, че ангелите са я вдъхновили да основе този празник, за да могат и хората да постъпват като ангели и да на правят някакво добро на някого поне през този един ден. Датата 22-ри също не е избрана случайно – смята се, че 22 е свещенно число, чрез вибрациите на което Бог ни изпраща послание да бъдем Негови архитекти, и да построим мост между Царството на Ангелите и Царството на хората. Август е избран, защото е 8-ят от 12-те месеца, а осмицата има нумерологична вибрация за постижение, изпълнение и реализация. Ние работим заедно с Ангелите, за да създадем Божественото един за друг и в самите себе си. Ние сме земните ангели и служим заедно с небесните ангели, за да се изпълни Божията воля.

Този ден може да се отбележи индивидуално – като всеки един човек направи нещо добро в полза на друг, а може и групово – като примерно се организира групова медитация, на която да поканим ангелите да ни вдъхновят и научат какво добро да направим за нашата общност.

Как да действаме като ангели?

Нашите действия като ангели могат да приемат всякакви форми – физически, емоционални или духовни. Някои от предложенията включват посещение при някой в болница, или в старчески дом; да помогнем на някой да пренесе тежката си пазарска чанта; да станем доброволци за някоя организация, която храни бедните; да направим оборка на боклуците в парка или на улицата; да задържим вратата отворена, когато виждаме, че някой се приближава да влезе; да разходим с колата си някого до плажа, или просто да го откараме до работа или до магазина; да помогнем на някоя млада майка, като гледаме бебето, докато тя е на пазар; да дарим пари на организация, която помага на сираци или за изхранването на бедните; можем да помогнем даже и само с една добра дума там, където е необходимо. Бъдете ангел за някой възрастен човек или инвалид, като му помогнете да пресече улицата например.

Be an Angel day е едновременно и за този, който дава, и за този, който получава. Ако се случи вие да сте от тези, които получават доброто, то благодарете от сърце на тези толкова специални хора във вашия живот.
Независимо дали вярвате в ангели или не, празникът Be an Angel day е чудесен повод да направите нещо добро за някого. Бъдете ангел в човешки вид и направете каквото е по силите ви, за да сте благословия за някого в този ден.

Източник: /nzungseraphine.hubpages.com/