Petel.bg – новини – КАК ДА ПРЕЖИВЕЕМ СЪРДЕЧНА АТАКА, АКО СМЕ САМИ

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Как да преживеем сърдечна атака, ако сме сами?

29.01.2014 / 09:45 часа

Често се случва хората да са съвсем сами, когато преживяват сърдечен пристъп. Ако изведнъж почувствате, че сърцето ви бие „погрешно“ и сте близо до припадък, имате само около 10 секунди , преди да загубите съзнание.
В същото време, всички жертви на сърдечни пристъпи могат да си помогнат сами . За да направите това, опитайте се да не се паникьосвате и да не губите съзнание – започнете да кашляте, колкото сила имате. Всеки път преди да кашляте поемайете дълбоко дъх. Кашлицата трябва да бъде дълбока и продължителна, все едно трябва да изкарате някаква досадна и огромна храчка от гръдния кош, съветва Bolime.net.

Вдишванията и кашлицата трябва да се повтарят на всеки 2 секунди, без прекъсвания или спирания, до пристигането на медицинска помощ, или до момента, когато сърцето започне да бие отново в нормален ритъм.

Дълбоките вдишвания позволяват на кислорода да проникне в белите дробове, а кашлицата е един вид компресия. Това помага на сърцето и кръвта да започне да циркулира отново. Този натиск върху сърцето му помага да постигне своя нормалния ритъм. По този начин жертвите на инфаркт могат да спасят положението, поне докато пристигне лекар. Кажете го на възможно по-голям брой хора. Това може да спаси човешки живот.

Специалистите кардиолозите гарантират, че ако поне един сподели тази информация с 10 души , най-малко един живот може да бъде спасен.

Спонсорирана връзка

Коментирай чрез Facebook