Romantika Fashion с ексклузивна колекция Red Carpet » LookBook

16
Добави коментар
svetla58
svetla58

Дизайнерката София Борисова, след като преди повече от месец представи своята нова колекция от бизнес-парти облекла, на 18 февруари ще покаже пред своите почитатели, бъдещи абитуриентки и булки най-новите си творения обединени под името RED CARPET by Sofia. Носителката на приза „Златна игла“ 2013, отново стяга грандиозен спектакъл в столичния хотел Принцес София. Роклите на София Борисова отдавна се конкурират успешно с тоалетите на световни имена в сватбената и официална мода, коментират модни експерти.

Повече от 4 месеца тя и нейният екип работиха по модните творения, вдъхновени от съвсем новите и уникални материи, с които работят и прочутите модисти. Именно те са вдъхновили Борисова да направи официални тоалети достойни за червения килим, предназначени за дамите, които искат да бъдат забелязани, различни и неповторими.

Официалните тоалети за 2014 са една буря от цветове, шик, блясък, елегантност и съблазън. Те дават много живот, движение, изразяват самочувствието и желанието на всяка една дама облякла рокля от колекцията, да се разходи по червения килим. Полупрозрачните рокли привличат внимание с уникалните коприни и дантели изработени от дизайнерски фабрики за платове, с които работят марки като Валентино, Зухаир Мурад, Ели Сааб, Ла Перла, Фере и други светила в модата. Именно те са новото предизвикателство за родната дизайнерка.

Изрязани гърбове, прилепнали по тялото рокли, загатващи формите прозрачни материи, дискретни деколтета, голи рамене, различни силуети изработени в сложни кройки и множество пластове от коприна са основните линии в колекцията RED CARPET.

Доминиращите цветове са червено, бледо розе, цвят мента, канела , теменужено синьо, маслено зелено, бежаво и черно. Естествените коприни с принтове от орхидеи и теменужки са световен моден хит и грабват окото от пръв поглед. Всяка една от роклите е с неповторими впечатляващи детайли и елементи. Омбре коприните и съчетаването на цветове и материи в един тоалет са запазена марка на топ-дизайнерката София Борисова. Комбинацията от екрю/сиво/ и черно е особено впечатляваща.

В сватбените рокли присъстват модерният стил Vintage, като не отсъства и романтичният стил на дизайнерката. Голи  рамене, мнoгoпластови и обемни, но много леки  поли,  естествена коприна ,  принтов муслин, тафта, макреме и  фина френска дантела. Тоалетите са издържани напълно в духа на модните тенденции за  сватбеното лято  на 2014. Материите, с които е изработена изцяло  колекцията са от италиански и френски фабрики,  с които работят имена като Алесандра Риналдо, Антонио Рива, Ателие Аиме, Зухаир Мурад и други дизайнери.

Модният цвят при сватбените рокли е много бледо розе, шампанско и екрю. Испанският дантелен воал,  както и различни дантелени цветя  и  аксесоари  са  задължително допълнение към тоалетите.  Любопитното при новата колекция от сватбени рокли е, че освен в България тя ще бъде представена и в страната на модата –  Италия  в края на април.

Преди седмица София Борисова снима ексклузивна фотосесия с  новите си творения от официални сватбени тоалети , които ще покаже на авторското си ревю. Пред обектива на фотографа Ивайло Станев застанаха Мис България 2011 Ваня Пенева и топ-моделката Диана Иванчева, която работи в Милано. Косите на моделките са дело на  известния коафьор Борислав Сапунджиев.

Освен  дами от бизнес-елита на България и популярни личности от шоубизнеса, модния спектакъл се очаква да бъде наблюдаван от световно известната дизайнерка и партньор на София  Борисова– Маделин Гарднър, от директора на More Lee Матео Маггини, италианския дизайнер Еди Кей, както и партньори на марката от Италия, Румъния, Англия и Германия. Един от най-очакваните гости на дефилето ще бъде световно-известния модист Антонио Рива, който също се очаква да уважи носителката на приза „Златна игла“ 2013.