Превю: Седмица на модата в Ню Йорк, есен 2014 (част 2) » Моден свят

18
Добави коментар
svetla58
svetla58

Продължаваме да ви зареждаме с доза шик от Седмицата на модата в Ню Йорк, представяща дефилета на редица дизайнери. Вижте още интересни тенденции за сезон есен-зима 2014 година!

Carolina Herrera

Дизайнерката отново показа своето страхотно усещане за стил с нова колекция, посветена на съвременната млада жена, която гледа към бъдещето. Изящни асиметрични кройки, луксозни материи и модерни колоритни принтове изграждат визията на дамите.

„Малко съм уморена от всички модни колекции, които имат препратка към 40-те, 20-те, 30-те години. Имам нужда от нещо друго. Имам нужда от бъдеще. Ето защо пропорциите са много важни за мен – ниски токчета и нещо по-различно от нещата, които сме виждали преди„, разказа Каролина.

Donna Karan

С новата си колекция дизайнерката отпразнува своя 30-годишен юбилей в света на модата. Тя сподели, че линията е не толкова ретроспективна, колкото изразява нейния почит към Ню Йорк.

Дона ни е подготвила от всичко по малко. Ежедневната визия намира силен израз в комбинации от сексапилни високи чизми със стилни палта и ефектни шапки, а вечерната е ултра официална – с ефирни рокли от шифон.

Alexander Wang

Дизайнерът винаги знае как да изненадва публиката. Направи го отново! Първо премести шоуто си в Бруклин, а самата колекция спря дъха на гостите с екстравагантни решения, особено при дизайна на аксесоарите.

Ботушите бихме дефинирали като футуристичен каубойски стил. Това определение звучи почти сюрреалистично, но когато става дума за креативността на Уанг не е невъзможно.

Той залага на модерни материи, ярки принтове, рязана бродерия, милитъри тематика, но удивително идейни са множеството джобовете, които се появяват като ефектен детайл в облеклото и чантите.

Zac Posen

В новата си есенно-зимна колекция дизайнерът залага на изключително изчистено откъм детайли усещане за стил. Официалните рокли са в едноцветни, но ярки багри, с акцент към оранжево, шоколад, ментово и черно. Zac Posen си играе много с надиплянето на плата в долната част и с фокусиране на вниманието към деколтето чрез изграждане на нестандартни форми.

Prabal Gurung

Есенната визия на дамите, носещи творенията на Prabal Gurung, ще бъде много разчупена и нестандартна. При него на моменти кройките, изглеждат като незавършени, платовете като небрежно преметнати и в същото време са хармонични. Дизайнерът предлага много атрактивни облекла за ежедневния стрийт стил, но и разкошни официални рокли в интензивна огнена палитра.

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк, есен 2014