Топ 10 на туристическите атракции в Рио де Жанейро – тема за Рио де Жанейро – Idi.bg

16
Добави коментар
tao
tao

Със своите бели плажове, извисяващи се планини и живописно пристанище, не е никак чудно, че Рио де Жанейро е наричан още “cidade maravilhosa”, в превод – прекрасен град. Разположен на южноатлантическото крайбрежие, вторият по големина град в Бразилия е благословен с едни от най-красивите природни красоти в света. Ослепителната природа е само една от причините за огромния брой туристи в Рио. Ежегодният карнавал също привлича много пътешественици, както и многото други местни забележителности, за които може да прочетете по-долу.

Квартал  Lagoa

Lagoa е най-скъпият квартал в Рио де Жанейро и третият по-луксозност в Южна Америка. Той е дом на голяма лагуна, по-известна като Lagoa Rodrigo de Freitas, чиято крайбрежна ивица е любимо място за колоездене и джогинг на много от жителите на Рио. Отворените кафенета и ресторанти, разположени край лагуната, предлагат страхотни гледки към водата и плажовете.

Стадион Маракана

Футболът е националният спорт в Бразилия, а стадион Маракана е една от най-важните забележителности на Рио. Когато стадионът отваря врати през 1950 година, той е побирал 200 000 души, но в днешно време този капацитет е намален на 80 000 от съображения за сигурност. Въпреки това Маракана си остава най-големият стадион в Южна Америка.

Национален парк Тижука

Национален парк Тижука, или една от най-големите градски гори в света, представлява планинска местност, от която се разкриват обширни гледки към заливът Гуанабара и Рио. Почти унищожена в началото на 19-ти век, заради разрастващите се плантации с кафе, по-късно гората е отново засадена с 9 милиона дръвчета. В парка може да посетите известния параклис Mayrink, стенописите, в който, са дело на бразилския художник неореалист Кандиду Портинари, както и водопадът Cascatinha.

Квартал Лапа

Квартал Лапа е разположен в центъра на града и е известен с интензивния си нощен живот. Обсипан с барове и заведения, музиката и танците тук нямат край, особено през уикендите. По-голяма част от местната архитектура датира от 19-ти век, което превръща квартала в перфектния декор за всякакви събития и фестивали. Това е перфектно място за срещи с приятели, тук може да опитате местната кухня или националният коктейл, съдържащ ликьор от захарна тръстика и лайм. 

Квартал Санта Тереза

Разположен на хълм над пристанището, квартал Санта Тереза ще ви пренесе в света на Рио през 19-ти век. Санта Тереза ще ви очарова със своите стари сгради и калдъръмени улички. През 20-ти век кварталът е бил любимо място за художници, музиканти и писатели, и въпреки, че днес е завладян от модерни клубове и бутици, все още носи артистично излъчване.

Ботаническа градина Жардим

Разположена в западната част на квартал Lagoa, ботаническата градина Жардим приютява повече от 8 000 вида растения. Построена в началото на 19-ти век, градината е дома на много вековни дървета, над 600 вида орхидеи, много паметници, фонтани, езерце с водни лилии, японска градина и т.н.

Захарната планина

Захарната планина се издига на 400 метра над залива Гуанабара. Ако желаете бихте могли да се качите на кабинковия лифт, който ще ви отведе до върха на планината.

Плажът Ипанема

Станал известен, благодарение на песента „Момичето от Ипанема“ от 1960 година, плажът и до днес е една от най-популярните местни забележителности. Плажът Копакабана

За разлика от Ипанема, плажът Копакабана е доста по-оживен: местните често играят футбол или волейбол тук, по протежение на плажа има огромен брой павилиони, предлагащи храни и напитки, а сутрин тук ще се натъкнете на рибари, продаващи своя улов.

Статуята на Христос

Най-популярната забележителност на Рио, статуята на Христос Спасителя, стои с разтворени ръце на планината Корковадо на височина 710 метра и спокойно съзерцава града под себе си.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1007 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност