Преврат и бой в БСП Шумен! Червената Лили налетя с шамари на… (СНИМКИ)

1
100
Добави коментар
slavchev
slavchev

 

Вадят бившия кмет Красимир Костов от ръководството

Грозните политически сцени нямат край. След като в началото на месец април в СДС се разигра срамна сцена, каквато не е имало от създаването на партията до ден днешен, сега наред да се „изложат“ са БСП. Авторитетна професорка от ръководството на БСП в Шумен и съпругът й са налетели на бой на общинска съветничка социалистка по време на инфарктна конференция в петък вечерта. Баталният сблъсък е описан подробно и със снимков материал в официалния профил на шуменската левица във фейсбук. Битката се е завъртяла между два лагера които гравитират съответно около бившия кмет на Шумен Красимир Костов и настоящия депутат Иван Иванов, пише в. Монитор.

До бой в буквалния смисъл на думата се стигна, след поредица от пленуми, на които стари и нови ръководства се сваляха и възкачваха на власт и се заговори за преврат в БСП. Като организатори на преврата бяха посочени привържениците на бившия кмет Красимир Костов. Те организираха извънредна конференция, на която свалиха цялото общинско ръководство без председателя му, но след седмица свалените си върнаха властта, а в петък на извънредна конференция броят на членовете на общинския съвет бил намален от 41 на 33 души, като били извадени всички превратаджии в това число бившия кмет Красимир Костов и доскорошният заместник-председател на Националното обединение на БСП Анатолий Стоянов. Чистка имало и в контролната комисия, редуцирана от 9 на 7 души.

 

Промените не минали без съпротива, става ясно от почти протоколния запис на събитията, публикуван от самите социалисти, а целият цирк станал пред очите на члена на изпълнителното бюро на НС на БСП Апостол Димитров. „Необузданата хайка на превратаджиите“ е озаглавена снимка, която показва блокада на сцената и трибуната в читалище „Тодор Петков“ от противниците на сегашното ръководство. Наречената превратаджийка проф. Русанка Петрова и съпругът и били ударили общинската съветничка от БСП Лили Петрова. Озвучаването било изкарано от строя, след като единият бунтовници скъсали кабела на микрофона.

 

„Щетите, които нанесе тая обучена, какво да прави неразумна“превратаджийка“, трябва да се заплатят на читалище „Тодор Петков“ и на БСП Шумен, лично от нея, защото тя си позволи да къса кабелите на микрофона, на уредбата, да изключва шалтера и заради нея, едва ли ще бъде предоставена залата занапред на БСП, след тоя случай на вандалщина!“ – пишат от БСП. Разгневената маса активисти изтръгнала отчетния доклад от ръцете на председателя Веселин Пенчев и го скъсала. Според участници в конференцията възрастните партийци, които наблюдавали случващото се не посмели да вземат думата, за да не ядат бой.

 

 

„Днес не е денят на Съединението за партията, днес е денят на Независимостта“ – бил казал общинският лидер на социалистите след приключването на конференцията.

Източник: БЛИЦ

loading…

Свързани