Модни тенденции пролет/лято 2014

13
Добави коментар
boleyn
boleyn

Кои ще са водещите модни тенденции за пролет/лято 2014? Какво са ни подготвили големите дизайнери за предстоящия сезон, кое да задържим и кое да изхвърлим при разчистването на гардероба? Вижте топ модни тенденции за пролет/лято 2014!

Модата за пролет/лято 2014 се очертава пъстра, свежа и разнообразна. Този сезон дизайнерите са по-благосклонни и явно са решили да обърнат повече внимание на комфорта, затова залагат на свободни кройки и по-изчистен силует.

Не бързайте да изхвърляте всичко от гардероба – запазете моделите с дантела, защото ефирните материи са тотален хит, а загатнатата голота е по-секси от всякога. Животинските мотиви също остават, но този път в доста по-премерени количества – зебрата и леопардът отново делят първото място.

Вижте също: Цветове пролет/лято 2014

Извадете късите панталонки, защото са задължителни за летния гардероб. Особено актуални са ретро моделите с по-висока талия. Тях може да съчетаете с изрязан топ (crop top) или дори бюстие, но имайте предвид, че трябва да поработите във фитнеса за красиво коремче.

Друга любопитна тенденция е инвазията на спортната тематика в класическия дамски гардероб. Рокли от тенис корта, екипи от баскетболното игрище, спортни панталони и casual тениски с надпис – идеални за съботно-неделна разходка. Емблематичен пример е колекцията на Tommy Hilfiger.

Актуални са и моделите с арт принт в стил Салвадор Дали и попарт направлението. Вижте и останалите топ тенденции за пролет/лято 2014.