Залез в Бургаския Залив | Pavel Pronin Photography. Снимки от България

10
Добави коментар

След като направих и прегледах снимките от нос Кротирия цял следващия ден чаках залез с голямо ожидание. Много ми се искаше пак да направя интересни снимки. Бях зает и тръгнах да снимам късно и вече нямах време да стигна до нос в Крайморие, така че спрях на един плаж от камъни малко след Поморие в посока Бургас, близо до някакъв къмпинг. На това място обикновено има доста рибари, но тази вечер бях сам.
Тъй като точно този дене вече бях на това място и правих снимки знаех къде има най-добри места за снимки на залез.

+ Натискайте на снимки за да ги видите в по-голям размер (не всички снимки, само най-добрите)

След Залез

Градиентни филтри трябва да се нагалсят много прецизно, дори 2-3 мм разлика дава много различни резултати. Вертикални снимки почти винаги се експонират правилно, но с хоризонтални снимки трябва повече работа и няколко пробни снимки. На горнтата снимка сложих софт филтъра с 2 мм по ниско в сравнение с долната, разликата се вижда добре.

Тъй като пристигнах след залез нямах много време да прекарвам на едно място и тръгнах към един мини-кей за да направя една снимка и там

И с гледка към нос зад който вече започва Бургас и кв.Сарафово, светлините в дясна страна са от колите.

Успях да направя само тези 3 (4) снимки. А ето една снимка направена на 30 сек от кола, реших че изглежда интересно, макар че размазано, не я качвам тук, за да не развалям този пост %)

През Деня

А това са няколко снимки от същото място, само че през деня. Но този ден имаше интересни облаци затова и снимах. Спрях на този плаж за да видя дали има смисъл да се върна вечерта за да снимам залез. Като се оказа – имаше смисъл, харесвам какви снимки направих.

Тази е почти 100% идентична на тази която направих след залез. Добър пример е на това как едно и също място изглежда по различно време.

И една снимка с въпросна композиция, така и не реших дали става или не

Rant

Също така вече качвам снимки в по-голям размер, реших че 710х483 е по-добър размер за photo.raskoll.com, в по-малки снимки някои детайли се губят, а и колкото по-голяма снимка – толково по-добре. Също така искам да изтрия много снимки от галерията и да кача добрите в 710х483, но това ще направя когато ще имам повече време. И вече е време да променя best.raskoll.com, правя все повече снимки и тази страница вече не е функционална, трябва и тегове, и по-голям размер (например 800-850 по широката част) и по-малко ( а това значи само най-най-добрите) снимки. Но това е доста работа и не знам кога ще започна да го правя…%)

А и днес продадох първите ми 2 снимки )) така че честито на мен. ще ги кача в publications в този вид в който ще ги печатват. Но това ще е след месец-два.

ПС. Знам че Бургаския Залив е една много голяма територия, просто не знам как се казва този плаж и реших че това заглавие е най-подходящо.