Бързи направи си сам идеи за интериора: Декорация – ветрило

9
Добави коментар

Прибавете към кухнята или трапезарията си щипка цвят с помощта на тази лесна направи си сам декорация. С помощта на този десен можете да подчертаете високия таван в дома си, като Вие сами избирате дали ще го използвате само една щампа или поредица от тях, за да направите цял фриз. Ако желаете можете да използвате и нюанси, различни от показаните, но трябва да изберете цветове, които се съчетават добре помежду си и с цялостния интериор.

Необходими материали:

Пластмаса за шаблони
Перманентен маркер с фин писец
Макетно ножче
Четка (за шаблони)
Акрилна боя – златисто-жълто и розово, всеки цвят в три различни нюанса (светло, средно и тъмно)
Спрей-лепило за шаблони (по избор)

Инструкции:

1. Свалете десена на шаблона, показан по-горе и го увеличете до желаните размери. Пуснете шаблона на принтер и изрежете по очертанията. С молив леко очертайте дизайна върху стената, на желаното от Вас място – ако искате да направите серия от един и същ десен, очертайте го няколко пъти на желаното разстояние.

2. Използвайте маркера, за да очертаете едно от „перата“ на ветрилото върху пластмасата за шаблони. Изрежете мотива откъм вътрешната страна с макетно ножче. По същия начин очертайте и изрежете всяка от завъртулките отстрани, както и полу-кръга на ветрилото.

3. Напръскайте шаблона („перо“) със спрей-лепилото и го залепете на избраното място – вместо лепило можете да използвате малко тиксо, с което да застопорите на място шаблона. С помощта на четчица запълнете зоната с избрания цвят – ако започнете от най-долната лява част на мотива, това ще е най-светло жълтото. Оставете боята да изсъхне и ако желаете нанесете втори пласт. Отлепете шаблона и го поставете на следващото място – застпорете и нанесете следващия цвят (средно тъмен нюанс на жълтото). Продължете по същия начин, докато направите целия мотив от „пера“ в различни цветове. Ако има нужда, доизкусурете готовия дизайн с малка четчица.

4. Използвайте шаблона с полу-кръга под „перата“ –  поставете го на съответното място, застопорете и нанесете боята. Оставете да изсъхне.

5. Използвайте шаблона със завъртулките отстрани на ветрилото, като ги поставите на съответното място върху стената. Застопорете и нанесете боята. Точките можете да поставите и ръчно. Оставете боята да изсъхне добре.