Среща-дискусия за включващото обучение :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана…

13
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Днес в регионалния инспекторат по образованието във Враца се проведе дискусионна среща, на която беше обсъдено развитието на т.нар. „включващо обучение“ за децата със специални образователни потребности.
На дискусията присъстваха заместник-кметът на община Враца Красимир Богданов, шефката на инспектората Галина Евденова, директори и преподаватели от местните училища.
„Всички ние работим с убеждението, че успешната образователна интеграция на учениците със специални образователни потребности и прехода към включващото обучение е важен национален приоритет, който е във фокуса на общите ни усилия защото е решаващ за пълноценното обучение на всяко дете“, каза Евденова.
На преден план стой въпросът как успешно да бъдат включени тези ученици, за да им се даде равен старт. Отговорите на въпроса са в повишаването на професионалната компетентност на учителите, които са двигателната сила в провеждането на ефективната образователна политика, както и в приобщаването на родителите към училищния живот и обществеността.
 

27-02-2014 г. 16:25 ч. | прочетено: 1073, коментари: 0 |