Кои са най-вредните хранителни продукти? – част 2

1
Добави коментар
biomall
biomall

Ние хората сме устроени така, че обичаме да си похапваме. В повечето случаи, хората вече са толкова заети в забързаното си ежедневие, че търсят начини да заситят глада си на крак. Това става благодарение на лесно достъпните хранителни продукти, които не отнемат много време за приготвяне. Списъка с най-вредните храни, които да зибягваме продължава от тук.

11. Бързи закуски – на кратко за съдържанието, което само говори за тях: бяло брашно, захар, колбаси, кебапчета без месо или просто MC’Donalds – една огрома калорийна бомба, която дава на организма ви: токсини, холестерол, лоши въглехидрати и т.н.
 
12. Разтворими напитки: На първо място са всички видове степчета, следват ги бульоните и на трето място са разтворимите чайове, пудинги, кремчета  и напитки. Съдържанието на всики тези неща – 100% изкуствени съставки.
 
13. Пушени меса/риба/колбаси – продукти, които са изключително канцерогенни. Според изследванията причината е, че в пушените меса се съдържат нитрити, които се превръщат в нитрозамини – а те вредят много на организма. По-добре ги избягвайте. Когато зеленчуците са торени в повече от нормалното съдържат нитрати, които под действието на кислорода се превръщат в нитрити, а в организма в нитрозамини. За щастие тук количеството е много по-малко, а накисвайки ги във вода за половин час ще ви отърве от тях!
 
14. Храни съдържащи съставката МОНОНАТРИЕВ ГУЛТАМАТ: Тази съставка изключително много подобрява вкуса на всяка храна. Тя присъства в много фабрикати и полуфабрикати и успява да подобри вкусовите качества на бульони, вегета, колбаси и др. Истината е, че Мононатриевият гултамат е силна невро-отрова, която блокира предаването на нервния импулс. Ако често консумирате такива храни това ще доведе до високи натрупвания на веществото в организма и до сериозни последствия.
 
15. Мазното месо – е вредно, защото ускорява процеса на стареене на клетката и предразполага за появата на сърдечно-съдови заболявания. Вижте 7 суперхрани против стареене

16. Макаронените изделия за бързо приготвяне – те са чиста химия и доказано нанасят вреди на организма.

17. Солта – наричана още „бялата смърт“, тя повишава кръвното, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини.

18. Алкохолът – дори в минимални количества пречи на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това той съдържа и много калории. Витамин Е 400 IU MT 100 гел капсули | Now Foods подобрява снабдяването с кислород на тъканите, стимулира имунната система. Помага за здрава имунна и сърдечно-съдова система.

19. Пастет – на практика това са смлени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кости и т.н. Всичко това съдържа и много оцветители и ароматизатори, за да изглежда примамливо и вкусно. Следващият път като решите да си купите пастет – обърнете внимание на етикета: съдържание на мазнини: 50-70%. Сами се досещате, че в момента в който влезе в организма започва да вреди.